İstanbullulara müjde! Ulaşım ücretleri düştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, öğrenci aylık mavi kart ücretinin 85 liradan 40 liraya indirilmesini oy birliğiyle kabul etti

İstanbullulara müjde! Ulaşım ücretleri düştü
İstanbullulara müjde! Ulaşım ücretleri düştü
GİRİŞ 15.05.2019 15:50 GÜNCELLEME 15.05.2019 16:43
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

AK Parti İBB Meclisi grubu, öğrenci aylık mavi kart ücretinin 40 lira ve 200 geçiş olarak belirlenmesini teklif etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu imzasıyla yapılan teklif, mecliste oy birliğiyle kabul edilerek, Hukuk, Tarife, Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edildi.

İlgili komisyonlarca olumlu görüş belirtilen teklif, rapora dönüştürülerek meclise sevk edildi. Rapor, Meclis Birinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın yönettiği oturumda ele alındı. Yapılan oylamada, rapor, oy birliğiyle kabul edilerek meclisten geçti.

Böylece, aylık 85 lira olan öğrenci mavi kart ücreti, 40 liraya indirildi. 

 

19 MAYIS'TA VE RAMAZAN BAYRAMI'NDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ramazan Bayramı boyunca kentteki toplu ulaşım hizmetinin ücretsiz verilmesi kararı oy birliğiyle alındı.

AK Parti İBB Meclis grubu tarafından halkın Ramazan Bayramı süresince toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması hakkındaki teklif, Plan ve Bütçe, Hukuk ve Temel Haklar Komisyonlarına olumlu bulunup rapor haline getirilerek meclise sevk edildi.

Belediyenin Saraçhane'deki binasında gerçekleşen meclis toplantısında ele alınan raporda, Ramazan Bayramı münasebetiyle; halkın yapacağı akraba, dost ve mezarlık ziyaretlerine katkı sağlamak, birlik ve beraberliği pekiştirmek, toplu taşıma araçlarının kullanımını özendirerek özel araçların oluşturacağı trafik yoğunluğunu azaltmak amacı ile daha önceki bayramlarda olduğu gibi ek seferler konularak toplu ulaşımın ücretsiz taşıma yapılmasının faydalı olacağı belirtildi.

Yapılan oylamada, toplu ulaşımın ücretsiz sağlanması oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, Ramazan Bayramı süresince 4 Haziran 06.00'dan, 6 Haziran 24.00'e kadar tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Belirtilen tarihler arasında vatandaşlar, İstanbul genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel,  Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım, Metro İstanbul A.Ş'ye bağlı tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay araçlarında hiçbir ücret ödemeden seyahat edebilecek.

Daha önceki bayramlarda İstanbul'daki toplu ulaşım araçları Bayramlarda yüzde 50 indirimli olarak hizmet veriyordu.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Kırkikindi 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallAllah Konya 'da da indirim yapılır, Konya en pahalı kentlerden birisi, kimse ucuz falan zannetmesin, gelmeyen bir pişman, gelen bin pişman
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    yetmez tam aylık akbilede uygulansın indirim
    Cevapla
  • Maltepeli Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz EYT magdurlarinin sesini duyacak adil bir cozum getirecek kimse yokmu
    Cevapla
  • Huloo 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ekrem baskan sayenizde ogrenciler ucuza yolculuk yapacak
    Cevapla
  • Tuhfe 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi de şimdiye kadar neredeydiniz vatandaş buna kuzıyo tepki oyları da karşı tarafa gidiyor ister istemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle