Naksan Holding davasında flaş gelişme!

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "para kasası" Naksan Holding'e yönelik, eski yönetim kurulu başkanı Cahit ile oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 9 sanığa 2 yıl 1 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları veren yerel mahkemenin kararını uygun buldu.

Naksan Holding davasında flaş gelişme!
Naksan Holding davasında flaş gelişme!
GİRİŞ 13.05.2019 15:20 GÜNCELLEME 13.05.2019 15:20

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, duruşma savcısı ile  sanık avukatlarının itirazını inceledi.

Ceza dairesi, yerel mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve  takdirine, gösterilen gerekçe ve uygulamaya ve dosya içeriğine göre, kararında  usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını kaydetti.

Delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığını, ispat  bakımından da değerlendirmenin yerinde olduğunu belirten daire, eylemlerin doğru  olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğuna hükmetti.

Kararda bir isabetsizliğin görülmediği anlaşıldığından istinaf  başvurularının reddine hükmeden daire, tutuklu sanıklar Taner ve kardeşi Emre  Nakıboğlu ile Murat Zar ve Cihan Dağcı'nın tutukluluğunun devamına ilişkin  gerekçe ile tutuklulukta geçirilen süreyi göz önünde bulundurularak, tahliye  taleplerinin reddine karar verdi.

Daire, "ev hapsinde" bulunan Cahit Nakıboğlu'nun da bu durumunun  devamına hükmetti.

Böylelikle 5 yılın altında ceza alan sanıklar Ferhan Nakıboğlu ile  Arif Çiftçi'nin cezası da kesinleşmiş oldu.
 
9 SANIK CEZALANDIRILMIŞTI

Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesince, 8 Kasım'da görülen karar  duruşmasında, Taner Nakıboğlu'na "terör örgütü yönetme" suçundan 15 yıl, "silahlı  terör örgütüne üye olmak" suçlarından kardeşi Emre Nakıboğlu'na 11 yıl 3 ay,  babaları Cahit Nakıboğlu ile Murat Zar ve Cihan Dağcı'ya  8 yıl 9'ar ay, Cahit  Nakıboğlu'nun eşi Ferhan Nakıboğlu'na "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım  etmek" suçundan 2 yıl 1 ay, Emre Özkaya ile Mesut Çeven'e "terör örgütüne üye  olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay, Arif Çiftçi'ye ise "terör örgütüne bilerek ve  isteyerek yardım etmek" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.

Mahkeme, ceza alan sanıkların holdinge bağlı 42 şirketteki paylarının  da müsaderesine hükmetmişti.

Aynı davadaki sanıklar Osman ve oğlu Bahaeddin Nakıboğlu ile Osman  Nakıboğlu'nun kardeşi Mehmet Hilmi Nakıboğlu firari oldukları için dosyaları  ayrılmıştı.

FİRARİLERİN LÜK YAŞAMINI AA GÖRÜNTÜLEMİŞTİ

Öte yandan, FETÖ'nün "para kasası" olarak bilinen Naksan Holding'in  firari isimleri Osman Nakıboğlu ve oğlu Bahaeddin Nakıboğlu'nun Amerika'daki lüks  yaşamları, 28 Temmuz 2018'de AA tarafından görüntülenmişti.

FETÖ'nün geçmişten beri en güçlü destekçisi, Gaziantep'te sanayicilik  yapan Nakıboğlu ailesinden Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu, haklarında FETÖ  soruşturması başlatılınca 2014 yılında Amerika'ya kaçmıştı.

Yurt dışına firar etmeden önce baba oğul, Naksan Holding bünyesinde  birçok şirkette yönetim kurulu başkanlığı ya da üyeliği görevleri yürütüyordu.

FETÖ'YE YÜKLÜ MİKTARDA KAYNAK AKTARMIŞLAR

Türkiye'deki yargılama sürecinde Nakıboğlu ailesi üyeleri tarafından  Naksan Holding üzerinden gayri resmi hesaplardan FETÖ'ye yüklü miktarda kaynak  aktarıldığı belirlenmişti.

Firari baba oğulun, Silikon Vadisi'nde girişimcilere farklı büyüklük  ve tipte lüks ofis ve toplantı mekanları kiralama işi yapan "Innoworld" isimli  şirketi yönettiği ortaya çıkmıştı.

Firari Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu'nun, 15 Temmuz hain darbe  girişiminin ardından Türkiye'den kaçırabildikleri paralarla Amerika'ya gelen ve  yatırım imkanı arayan FETÖ mensuplarına da danışmanlık yaptıkları ve lojistik  destek sağladıkları belirtiliyor.

KAYNAK: AA