MHP'nin 'nafaka 5 yılla sınırlansın' teklifi hazır

Adelet Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'nafaka ödeme sistemi'nde değişiklik öngören çalışması devam ederken, MHP de 'nafakanın 5 yılla sınırlanması' ile ilgili kanun teklifi hazırladı.

MHP'nin 'nafaka 5 yılla sınırlansın' teklifi hazır
MHP'nin 'nafaka 5 yılla sınırlansın' teklifi hazır
GİRİŞ 03.05.2019 17:34 GÜNCELLEME 03.05.2019 17:35
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TBMM gündemine alınacak öncelikli yasal düzenlemeler arasında yer alan, 'nafaka ödeme sistemi' ile ilgili yasal değişiklik üzerinde çalışma sürüyor. Adalet Bakanlığı’nın, henüz tamamlanmayan çalışmasına göre nafakaya süre sınırı konulması öngörülüyor. Ancak bu sürenin kaç yıl olacağı konusu henüz netleşmedi. Bakanlık, yasal düzenleme ile ilgili tüm tarafların görüşlerini aldıktan sonra çalışma tamamlanacak.

 

 

'MECLİS'E SUNULACAK ÖNCELİKLİ YASALAR ARASINDA'

İki ayrı bakanlığın ortak çalıştığı kanun değişikliği, TBMM’ye sunulacak öncelikli yasal düzenlemeler arasında yer alıyor. Bakanlıkların taraflarla hazırladığı taslak metne göre; kısa süreli evliliklerde en az iki yıl, uzun süreli evliliklerde ise, nafakanın evlilik süresine göre belirlenmesi üzerinde görüş birliği sağlandı; ancak, taslak metne son şekli henüz verilmedi.

MHP’NİN TEKLİFİ HAZIR

MHP grubu da 'süresiz nafaka' ile ilgili kanun teklifi hazırladı. TBMM gündemine taşınması beklenen teklif ile nafakaya sınır getiriliyor. MHP'nin hazırladığı teklife göre; süresiz nafaka ortadan kalkacak. Nafaka alan kadın-erkeğin mali durumunda değişiklik olmaması, yeniden evlenmeme gibi durumlarda nafaka ödemesi en fazla 5 yıl ile sınırlandırılacak. 5 yılın sonunda mahkemeler aracılığıyla nafaka durumu yeniden değerlendirilecek. Nafakanın devamı öngörüldüğünde ise ödeme artık kamu tarafından yapılacak. 

Adalet ve Aile Bakanlıklarının, sözkonusu düzenlemenin tamamlanmasının ardından Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin de görüşlerini alacakları belirtildi. Teklifin yakın zamanda Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • yağız gökay 4 yıl önce Şikayet Et
    5 yıl çok...olması gereken ne kadar evli kaldılarsa o kadar nafaka süresi olmalı
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence çocuklara 12 yaşına kadar nafaka verilmesi gerekir. Sonrası ise isteğe bağlı olarak devam edebilir. Maddi durumu iyi olmayan Erkeğin devlet tarafından veya vakıflar tarafından desteklenmeli. Baba Reis olarak dik durmalı. Yoksa Aile reisinin yıkılması topluma pahalıya patlıyor.
    Cevapla
  • Gdcf 4 yıl önce Şikayet Et
    Süresiz nafaka kalkmalı artık kadınlar çalışıyor iş hayatında hem de islamda boyle birşey yok erkeği ömür boyu mutsuzluğa hapsediyorsunuz
    Cevapla
  • F.Ç 4 yıl önce Şikayet Et
    İste adalet sonunda yerini bulacak. Nikahta İmza atıp kacanlara karşı kadının gebelik durumu göz önüne alınarak nafaka en fazla 9 ay olsun.
    Cevapla
  • mesut yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen gelsin bosanma davam 5 yildir suruyo cekişmeli esii eşim baskasiyla yasiyo haberini aldim ve gordum de ispatliyamiyorum devlette buna bisey yapmiyo ben evlensem nafaka yuzunden evlenemiyorum yuzbinlerce magdur var benim gibi geriye donuk nafaka ile ayda 1500 lira veriyorum askeri ucret aliyorum bunun neresi adalet cikip konus bakalim kadinlar kendini yirtiyolar babasindan emekli maaş i aliyo benden aliyo nafaka oh ne guzel durumlari herkezden guzel magdur olan erkekler kadinlar degil allah tan korkun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle