Ekonomik güven endeksi açıklandı

Ekonomik güven endeksi Mart ayında 81,9 iken, Nisan ayında %3,4 oranında artarak 84,7 oldu.

Ekonomik güven endeksi açıklandı
Ekonomik güven endeksi açıklandı
GİRİŞ 29.04.2019 10:10 GÜNCELLEME 29.04.2019 11:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ekonomik güven endeksi Mart ayında 81,9 iken, Nisan ayında %3,4 oranında artarak 84,7 oldu. Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

 

 

Nisan ayında tüketici güven endeksi 63,5 değerine, reel kesim güven endeksi 100 değerine ve hizmet sektörü güven endeksi 83,1 değerine yükseldi.

Nisan ayında perakende ticaret sektörü güven endeksi 90,6 değerine, inşaat sektörü güven endeksi ise 53,9 değerine geriledi.

 


Güven endeksindeki artışla ilgili olarak Bakan Albayrak "Ekonomide aldığımız aksiyonlar Ekonomik Güven Endeksini artırmaya devam ediyor. Ocak’tan beri süren artış, güçlü toparlanmanın da göstergesi. İnşaallah 2. çeyrekten itibaren uygulayacağımız politikalar ve Yapısal Dönüşüm Adımları ile daha yüksek seviyeleri yakalayacağız." dedi.

YORUMLAR 5
  • şuhudi çelik 5 yıl önce Şikayet Et
    Vergi affı yok mu?
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik toparlanma hissediliyor desenize
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Batı ile ticaret bize zarar ettiriyor. Batı bizim sırtımızdan para kazanıyor. Bütün emek bizim! Bu yüzden Müslüman ülkelere yönelmek zorundayız. D8 'i canlandırmak zaruri olmuştur. Ortak pazar şart. Faizsiz ticaretten tut faizsiz turizme kadar bu işlere yönelebilmeli. Yoksa bereket kalkar. Oyunu kâfirlerin istediği gibi oynuyoruz fakat yenik düşüyoruz sebebi belli düzen onların. Tamda bunu demek istiyoruz. Kendi düzenimizi kurmak zorundayız.
    Cevapla
  • alimmm 5 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğim bir şey var oda 100 tl ile pazara gitiiğimde birşey almadan eve dönüyorum ! her şey çok pahalı devletimiz buna bir önlem bulmalı lütfen..
    Cevapla
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    yemek kartıyla market alışverişi yasaklanmadan bu işin çözümü yooook garanti veriyorum neden mi kurtarmıyor çalışanda zorunlu alıyor market yükseltikçe yükseltiyor farkında mısınız ekmek arası yapılacak ürünleri aşırı zamlanıyor daha ben ne diyeyim
    Cevapla