Böyle yöntem görülmedi! 10 liradan 200 TL yaptılar

Mersin'de 10 liralık banknotların belirli parçalarını kullanarak hazırladıkları sahte 200 liraları ATM'lere yatırıp bankaları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Böyle yöntem görülmedi! 10 liradan 200 TL yaptılar
Böyle yöntem görülmedi! 10 liradan 200 TL yaptılar
GİRİŞ 20.04.2019 15:06 GÜNCELLEME 20.04.2019 15:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ATM'lere sahte para yatırmak suretiyle bankaların dolandırıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

 

 

Ekipler, şüphelilerin ATM'lere sahte banknotlar yatırmak suretiyle hesaplarında biriken paraları, Mersin, Gaziantep, Amasya ve Kayseri'deki tanıdıklarına çektirdiklerini belirledi.

Zanlıların kimliklerini tespit eden polis, kentteki çeşitli adreslere düzenlediği operasyonda K.G. ve S.O. ile onlara yardım ettiği ileri sürülen iki şüpheliyi gözaltına aldı, aramalarda çok sayıda sahte banknot ele geçirildi.

 

 

K.G. ve S.O'nun, orijinal banknotları parçalarından ATM'lerin algılayamayacağı şekilde sahte banknotlar yaptıkları sistem kurdukları tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K.G. ve S.O. tutuklandı, diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR 20
  • mersin 4 yıl önce Şikayet Et
    radyo haberinde .yargı serbest bırakmış olarak duydum doğruysa yargılayanda hapse girsin.
    Cevapla
  • ERTUĞRAN DURAN 4 yıl önce Şikayet Et
    dini islamda kar marjı yok demiş bi arkadaş,NASIL YOK ABİ: HELEL KAZANMAK VAR VE BU TAMDA BUNA VURGU YAPAR.
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasdihat; türk tüccar ve esnafların durumuda aynı. değişen bişey yok.. maliyet 10 TL. satış 200 TL...haya yok... evet dini islamda kar marjı yok lakin böytlede fahiş rakam kar yok.müşahade yakin ehlinden
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar üstün zekalı diyorum,ama zekalarını kötü yönde kullanıyorlar. bankalarda o kadar üniversite mezunu ekonomi ve iktisad okumuş insan var ama böyle bir sahtekarlığın yapılabileceğini akıl edip önlem almamışlar.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi yapan bankamatiğin çalışma prensibini bilen kişilerdir.. Bankamatiğin parada hangi noktaları okuduğunu iyi biliyorlar ki oraları kesip yapıştırmışlar..
    Cevapla
  • Tsli 4 yıl önce Şikayet Et
    Hay çok yaşa.bende şimdi bunu düşünüyordum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle