ABD'nin büyük Türkiye korkusu! Taşlar yerinden oynamak üzere

Yunan basını, Türk- Amerikan ilişkilerinin gerginleşmesiyle birlikte, Ege’de Amerikalılar’ın ibreyi Atina’dan yana döndürme ihtimalini sorguluyor. Türkiye'nin Akdeniz'de kırmızı çizgi ilan ettiği bölgede atılacak adımlara yönelik “Taşlar yerinden oynamak üzere” görüşü hâkim.

ABD'nin büyük Türkiye korkusu! Taşlar yerinden oynamak üzere
ABD'nin büyük Türkiye korkusu! Taşlar yerinden oynamak üzere
GİRİŞ 12.04.2019 14:32 GÜNCELLEME 12.04.2019 14:33
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Amerika arasında derinleşen kriz, Yunanistan basınında ana gündem maddesi oldu. Ülkenin önde gelen gazeteleri ve haber sitelerinde Ankara-Washington restleşmesi konuşulurken, Türk-Amerikan ilişkilerinin geri döndürülemez şekilde değiştiğine dikkat çekiliyor.

“Türkiye, Amerika’nın baskılarına boyun eğmiyor. Erdoğan rejimi, ABD’nin büyük korkusu olan Türkiye-Rusya-Çin işbirliğine doğru gidiyor” ifadelerini kullanılırken, ABD’nin Türkiye’de vazgeçmesinin kolay olmadığı ancak hamleleri hiçbir şekilde öngörülemeyen Donald Trump’ın bu konuda da ne yapacağının kestirilemediği dile getirildi.

 

 

KOMŞU İBRENİN DÖNECEĞİNİ UMUYOR

Yunanistan’da öne çıkan bir diğer konu ise “Şimdi ne olacak” meselesi. ABD’nin bölgede Türkiye ile ittifakının zayıflaması ile birlikte Atina’nın öne çıkacağı dillendiriliyor. Washington’ın Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah satışı ambargosunu kaldırmasının gündeme geleceği yazılırken, Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail-Mısır ittifakına ABD’nin desteğinin artarak süreceği, bazı senatörlerin söz konusu ittifaka maddi destek konusunu uygulamaya sokmak için hazırlık yaptığı ifade edildi.

Nitekim Yunanistan’da Türk-Amerikan çekişmesi, “Ege’de ibre bizden yana dönecek” beklentisi içerisinde takip ediliyor. Yunanistan’ın en büyük hayali olan Ege’de karasuları 12 mile çıkarma yolunda ABD’nin desteğini arkaya almanın ne kadar kritik olacağı vurgulanıyor.

 

 

YORUMLAR 54
  • Rayd 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyyyy Yunanistan. Alın conileri başınıza çalın.
    Cevapla
  • Mehmet57 4 yıl önce Şikayet Et
    Halataniyamadin mi bizi lan yunan dortyuz sene emrimizre yasadiniz ortaligi bulandirmaya calisiyonuz el seyinen gerdege gitilmez bunu dahi ofrenemediniz turku sikistirmaya kalkarsan cuva gibi elinden kayar su anda bulundun yerleri dahi arasin cok kadima istersen
    Cevapla
  • Acele etmeyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kimseye saldiramaz beylet abd ve nato guclerinin ne kadar basarisiz oldugunu irak be suriyede gorduk tek basina turkiye onlari rezil eder elhamdulillah
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları çini dost görüyor ama çin gerçekten abd yada bir başka devletten çok daha kötü ne dinleri nede başka birşeyleri var gittikleri yeri istila eder ne kadar canlı varsa herşeyi yok ederler doğu türkistana bir bakın eğer çin dünyaya hükmederse ogün bitmişiz demektir.
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Farketmez şehadet şerbetini iceriz başka söze gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle