Türk firmasından yeni başarı! Yerli ve yakıt tasarruflu motor

Katma değerli üretime odaklanan Türk firmaları önemli başarılara imza atıyor. Otomotiv sektörü için geliştirdiği motorlarla dikkat çeken Erin Motor, yüzde 100 yerli üretiminin yanı sıra yakıt tasarrufu konusunda da iddialı. Şirketin Genel Müdürü Ersin Şahin, Uzak Doğu'dan yapılan kalitesiz ithalatın önüne geçmeyi ve ihracatı arttırmayı hedeflediklerini söylüyor.

Türk firmasından yeni başarı! Yerli ve yakıt tasarruflu motor
Türk firmasından yeni başarı! Yerli ve yakıt tasarruflu motor
GİRİŞ 10.04.2019 06:02 GÜNCELLEME 11.04.2019 05:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yerli ve katma değerli üretime odaklanan Türk firmaları her geçen gün yeni başarılara imza atıyor. Sanayi alanında faaliyet gösteren Erin Motor, otomotiv sektörü için ürettiği motorla dikkat çekiyor. Erin Motor Genel Müdürü Ersin Şahin, ürettikleri yüzde 100 yerli motorla yakıtta müşterilerine tasarruf sağladıklarını söylüyor. Bu alanda dış bağımlılığı bitirmeyi hedeflediklerini belirten Şahin, sektör olarak kalitesiz Uzak Doğu ürünlerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

 

İş hayatına lise ve üniversite yıllarında aile şirketinde çeşitli pozisyonlarda staj yaparak başlamış Ersin Şahin. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisansını da tamamlayarak iş hayatına atılan Şahin, ilk olarak firmalarının finans sorumlusu pozisyonuyla görev almış. Erin Motor’un Ar-Ge projesinde aktif rol üstlenen genç iş insanı Şahin, “Erin Motor’un geçmişi grup şirketimiz Şahin Metal’e, onun geçmişi ise 1970’li yıllara dayanıyor” diyor.

REKABET EDECEK GÜÇTE

 

 

İkinci nesil tarafından yönetilen ve otomotiv sektörüne üretim yapan bir firma olduklarına işaret eden Şahin, “Üretiminin tamamını ihraç eden Şahin Metal’in müşterileri arasında Daimler, Porsche, Mercedes gibi dünyanın önde gelen otomobil üreticileri yer alıyor” diye konuşuyor. İlk 1-2 sene pazar araştırması yaptıklarını aktaran Şahin, Türkiye’nin yüzde 100 Türk tasarımı ve üretimi yerli motorunu ortaya koyduklarını anlatıyor. Şahin, şu bilgileri veriyor: “Ürünümüz yakıt ekonomisi ve satış fiyatıyla dünyanın önde gelen motorları ile rekabet edecek seviyede tasarlandı. Jeneratörümüz yüzde 75 güçte saatte 2,7 litre mazot tüketirken, aynı güçteki rakibimizin ürünü katalog verilerine göre 3,4 litre mazot tüketiyor. Amacımız; ucuz ve kalitesiz Uzak Doğu ürünlerinin ithalatının önüne geçerken Avrupa’dan gelen pahalı markalara karşılık fiyat avantajı sağlamak.” Şu anda yıllık 4 bin 500 adet üretim kapasiteleri bulunduğunu aktaran Şahin, “Şahin Metal ile birlikte Esenyurt’taki 7 bin 500 metrekarelik bir fabrikada 230 kişilik çalışanımızla üretimlerimizi yapıyoruz" şeklinde ifade ediyor.

20 MİLYON LİRALIK CİRO HEDEFİ
2019 yılında, bin adet ürün barajını aşıp yaklaşık olarak 20 milyon liralık ciro yapmayı hedeflediklerini belirten Ersin Şahin, şunları kaydediyor: “2018 yılı, bizim lansman yılımız olduğu için ihracat oranımızı da düşük tuttuk. Ancak 2019 yılında hedeflerimizin başında ihracatımızı arttırmak var. Öncelikli olarak da Kuzey Afrika ve Orta Doğu pazarlarını hedefliyoruz. Konu olan bölgelerde distribütörlük görüşmelerimiz devam ediyor.”

Ar-Ge’nin firmaları için önemli olduğu vurgusunda bulunan Ersin Şahin, “SANTEZ projesi kapsamında yüzde 75 hibe desteği aldık. 10 yıllık süreç içerisinde ise 30 milyon dolar yatırım gerçekleştirdik. Bu ay sonu itibariyle de Sanayi Bakanlığı onayıyla Ar-Ge Merkezimizi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyide niye bir türlü seri üretime gecilmiyor? Prototyp gelistirmek mesele degil, önemli olan seri üretim...
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yüzünü hep güldürsün yolunuzu acık etsin. İşte budur vatan severlik.
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    motosiklet yapın, ben bilmem ama bence hem kolay hem ucuz, her evde motosiklet var artık, çin malı almaktan kurtulurlar bari.
    Cevapla
  • Haskad 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel de bu yatırımın geri dönmesi için dünyanın dizel yakıtlara devam etmesi lazım. Artık kamyonlar bile elektrikli olacak her yerde. Dünyanın bırakmak üzere olduğu bir teknolojiye bir sürü para gömmek ve elektrikli motor teknolojisini bir on yıl daha kullanma ihtimali olmayan afrika vs ülkeleri pazarları için yatırım yapmak, sadece kısa vadede kar sağlar.Enerjinizi 10 yıl sonrası için projelendirin bence
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ediyorum...
    Cevapla