Günde bin 900 sefer yapacak

İstanbul Havalimanı’na lüks taşımacılık hizmeti veren HAVAİST, bugünden itibaren 7/24 hizmete başladı. Bu kapsamda, havalimanı ulaşımı için İstanbul genelinde 20 ayrı hat ve 65 durakta 150 otobüsle hizmet verecek.

GİRİŞ 06.04.2019 13:04 GÜNCELLEME 06.04.2019 13:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Havalimanı’na taşımacılık hizmeti veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Otobüs AŞ’ye bağlı HAVAİST, bugünden itibaren 7/24 hizmete başladı. Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na dün başlayan ve bugün tamamlanması beklenen taşınma süreciyle birlikte HAVAİST seferleri de güncellendi. İBB'den yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla, yolcuların gidiş ve geliş istikametinde konforlu, rahat ve hızlı ulaşımının sağlanması için il genelinde yeni hatlar ve duraklar eklendi. Karşılıklı sefer sayısı artırıldı.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Otobüs AŞ’ye bağlı HAVAİST, il genelinde 20 ayrı hat ve 65 durakta 150 otobüsle hizmet verecek. Yolcular, "HAVAİST" mobil uygulamasının Android ve IOS işlemciyle de en yakın hareket noktasını, hareket saati ve varış süresini öğrenebiliyor. HAVAİST’in hizmet vereceği hat ve durak sayıları ile ücret tarifesi " paylaşıldı.

 

 

 

YOĞUNLUĞA GÖRE SEFER

İstanbul Havalimanı'na ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için de gerekli tedbirler alındı. Bu kapsamda, 31 Ekim 2018'de İstanbul Havalimanı'ndaki uçuş programına göre 18 otobüs ile karşılıklı günlük 60 sefer gerçekleştirerek ulaşım hizmetine başlayan, sonraki aşamalarda sefer sayılarını 140'a çıkaran Havaist, yeni planlama yaptı. Metro, metrobüs, otobüs, deniz hatları, minibüs ve şehirler arası yolcuların kullanabileceği otogar ve cep otogarı entegrasyou dikkate alınarak planlamaya göre sefer sayısı 140'tan günlük bin 900'e çıkartıldı. Havaist’in, günlük ortalama 90 bin yolcuya hizmet vermesi bekleniyor. Havaist araçları karşılıklı olarak 15 ile 40 dakikada bir sefer düzenleyerek insanları adreslerine güvenli şekilde ulaştıracak.

YORUMLAR 9
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bahçelievler Şirinevler Yenibosna gibi önemli bir bağlantı durağına neden sefer Yok özellikle yenibosna bu konuda kilit bir bölge
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Taksim ile Bakırköy tarifeleri nasıl aynı olur ya? Arada onca km fark varken?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Tepeustu yok
    Cevapla
  • abubekr 5 yıl önce Şikayet Et
    istanbullu, kadim başkentin manevi atmosferini tarihini 70 yıl tahrib eden zihniyete oy vermiştir yazıklar olsun
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tasinma sonunda avrupa yakasi trafiginde ciddi bir degisim, e5 ve sahil yolunda ciddi bir dusus olacaktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle