THY’den 8 bin personel alımı müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı 8 bin personel alımı yapılacağı müjdesini verdi. Aycı açıklamasında, “İstanbul Havalimanı ile hedef büyütüyoruz. 1150 civarı yeni kaptan alacağız. Kabin ekibi olarak da 2300 kişi işe alacağız. Bu yıl 8 bini aşan istihdam planlıyoruz” dedi

THY’den 8 bin personel alımı müjdesi
THY’den 8 bin personel alımı müjdesi
GİRİŞ 31.03.2019 14:18 GÜNCELLEME 31.03.2019 14:19

THY personel alımı başvuru şartları merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu konuda beklenen açıklama geldi. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı 8 bin personel alımı yapılacağı müjdesini verdi. Aycı açıklamasında, "İstanbul Havalimanı ile hedef büyütüyoruz. 1150 civarı yeni kaptan alacağız. Kabin ekibi olarak da 2300 kişi işe alacağız. Bu yıl 8 bini aşan istihdam planlıyoruz. 60 bin kişilik ailemiz 68 bin kişiye çıkacak." dedi.

THY 8 bin personel alacak Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, özel bir televizyon kanalının canlı yayınında THY ve havacılığa ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyük rağbet gören THY'nin istihdam fırsatları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Aycı, THY 2019 personel alımının detaylarından da bahsetti. Aycı, "THY 60 bin kişilik bir aile. 86. yılını kutluyoruz. Kuruluşundan bu yana taş taş üstüne koymuş çok insan var, çok emek var. Sadece başarılarımızla gurur duymuyoruz, milletimizle olan onların kalbindeki yerini çok iyi bildiğimiz için güçlü bağ da var. Dünyada uluslararası yolcu taşıma alanında 5'inci hava yolu şirketi olduk. Uçuş emniyetinde, hizmet kalitesindeki güven ve yolcularla aramızda kurduğumuz gönül bağı bunu işaret ediyor" dedi.

Aycı sözlerine şöyle devam etti:

"1150 civarı yeni kaptan alacağız. Kabin ekibi olarak da 2300 kişi işe alacağız. Bu yıl 8 bini aşan istihdam planlıyoruz. 60 bin kişilik ailemiz 68 bin kişiye çıkacak."

Yeni havalimanına taşınma süreciyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Aycı, "Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın. Biz özellikle yeni deneyimleri yaşatacak muhteşem bir tesise taşınıyoruz. Biz şu anda bu taşınmaya hazırız. 6 Nisan saat 14'te uçuşlar İstanbul havalimanı'ndan başlayacak. Bize en yakın taşınma bizim yarımız kadar. Bizim yarımız kadar olan da bir iki tane. Havacılık tarihinin en büyük taşınmalarından biri olacak. Biz bu taşınmayı belgesel yapacağız. Uzman bir ekiple de çalışıyoruz. Bu hikayeyi de paylaşacağız. Atatürk havalimanı'nda bulunan uçaklar yolcusuz olarak gelecek. Diğer lokasyonlarda bulunan uçaklar yolcularıyla gelecek. Taşınma sonrası bir hafta içinde tam kapasiteye çıkacağız. Yolcularımızın hoşgörüsüne sığınmamız gereken bir süre olacak. Her ayrıntıyı tek tek düşünüp test ettik" ifadelerinde bulundu.

İŞTE KABİN MEMURLARI İÇİN İSTENİLEN ŞARTLAR

 

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak 1 Ocak 1989 ile 31 Ocak 2000 tarihleri arasında doğmuş olmak, mavi kart sahibi olmak gerekiyor ayrıca Türk Hava Yolları kabin memuru alımı için mezuniyet ve yabancı dil şartı var. Türk Hava Yolları'nda kabin memuru olabilmek için en az lise mezunu olmak ve diğer şartları yerine getirebiliyor olmak gerekiyor.İyi derece İngilizce konuşmak adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydının bulunmaması gerekiyor. İkinci yabancı dil olur ise adaylar çok da avantajlı olacak. 160-180 cm. arası, erkeklerden 170-190 cm arası boya sahip olmak.

2 AYLIK KAPSAMLI EĞİTİMDEN GEÇİYORLAR

Kabin memuru adaylarının eğitimi yaklaşık iki ay sürerken adaylar, eğitimlerin sonunda sınava tabi tutuluyor. Bu sınavda başarısız olan Kabin memuru adayları, belli bir çalışmanın ardından yeniden sınava giriyor. Sınavlardan başarıyla geçemeyen kabin memuru adayları ise işe alınmıyor.

KABİN MEMURU ADAYLARINA HAVUZDA EĞİTİM

 

 

Uçaklarda yaşana bilecek her türlü olumsuz durum hakkında eğitim alan kabin memuru adaylarına, uçakların suya inme ihtimaline karşıda eğitim veriliyor. Türk Hava Yolları Eğitim Başkanlığı binasında bulunan havuzda, uçağın suya inmesi durumunda, kabin memurlarının panik yaşamadan yolcuları botlara indirme ve hayatta kalma eğitimi veriliyor. Kabin memurlarına ayrıca uçakta yangın, hasta yolculara ilk yardım ve sorunlu yolcular için yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler uygulamalı olarak veriliyor.