Taşerondan kadroya geçen işçilere 635 lira zam!

İstanbul'da bir ilk gerçekleşti. Taşerondan kadroya geçen işçilere enflasyondan kaynaklı maaş farkı uygulaması, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Hasan Tahsin Usta'nın katılımıyla imzalanan sözleşmeyle başladı.

Taşerondan kadroya geçen işçilere 635 lira zam!
Taşerondan kadroya geçen işçilere 635 lira zam!
GİRİŞ 28.03.2019 08:05 GÜNCELLEME 28.03.2019 08:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde kadro alan işçilerin  maaşlarına zam yapıldı. Taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarına enflasyon farkı  uygulaması, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın katıldığı sözleşme imza  töreniyle yürürlüğe girdi.

 

 

Törende konuşan Yıldırım, taşeron işçilerin kadroya geçerken  imzaladığı sözleşmede ücret artışlarının enflasyonun altında kalması halinde  enflasyon farkı verileceğine dair herhangi bir hüküm bulunmadığını ve işçilerin  bu sebeple mağduriyet yaşadığını aktararak, bu mağduriyeti giderecek çalışmaların  tamamlandığını kaydetti.  Yıldırım, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin farkın yansıtıldığı ilk ilçe  belediyesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
"Başbakanlığım döneminde 696 sayılı KHK kapsamında 1 milyona yakın  taşeron kardeşimizin daimi kadroya geçmeleri için bir yasa çıkarmıştık. Bunun  uygulamasında maalesef bazı belediyelerde, sözleşmelerde yer almadığı için  enflasyon farkı zamları verilememişti. Bir mağduriyet söz konusuydu. Geçen hafta  yaptığımız çalışmayla birlikte taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın  mağduriyetleri giderildi ve ücretlere ilave olarak ortalama yüzde 20 zam yapıldı.  Hayırlı uğurlu olsun. Mart ayı itibarıyla bu zamlardan yararlanacaksınız."

"AYLIK 635 LİRA ARTIŞ SAĞLANDI"

Başkan Usta ise taşerondan kadroya geçen işçilere günlük 21, aylık 635  lira zam yapıldığını ifade etti. "İşçi kardeşlerimizin şahitliğinde zam müjdesini veren sözleşmeye  imzayı atmak istedik." diyen Usta, "Bu çalışmayla birlikte taşerondan kadroya  geçen işçilerimizin maaşlarına günlük 21 lira, aylık 635 lira bir artış sağlanmış  oluyor. Hayırlı uğurlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Bin 206 işçiye toplamda aylık 767 bin, yıllık 9 milyon 204 bin 960  lira zam yapıldığı kaydedildi. Park Bahçeler Müdürlüğü işçilerinden Şeref Becer de "Enflasyon zammını  ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım açıkladı. Sağ olsun bizim belediye başkanımız da işçisini düşünerek, enflasyon zammının yer aldığı sözleşmeye imza attı. Çok teşekkür ediyoruz hepsine, Allah razı olsun."  diye konuştu. Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarından Veysel Özgenç ise "Çok  mutluyum. Her insan gibi bizim de ihtiyacımız oluyordu. 635 lira güzel bir  miktar. Bu zam oranı yüzümüzü güldürdü. Bir yandan açıklarımızı kapatacağız. Çok  iyi oldu. Allah devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    herkese verilmeli taşerondan geçenlere
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    diğer tüm çalışanlara verilmeli
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    çalışma bakanlığının bu konuyla ilgili genel açıklama yapması gerek diğer belediye ve iştiraklerine de uygulanması gerekiyor.insanları ayrıştırmanın bir anlamı yok herkes bu gemide...
    Cevapla
  • Hulusi 5 yıl önce Şikayet Et
    635 tl brüt zam arkadaşlar, net 450 tl falan oluyor.
    Cevapla
  • serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    21 lira bürüt ücrete zam geldi. net 15 liraya kadar düşüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle