Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması

Merkez Bankası'ndan piyasa gelişmelerine ilişkin açıklama yayımlandı. Açıklamada "Tüm araçlar kullanılmaya devam edilecektir vurgusu yapıldı.

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması
Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması
GİRİŞ 25.03.2019 08:45 GÜNCELLEME 25.03.2019 09:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan yapılan açıklama şöyle:

 

 

Ülkemiz ekonomisine ilişkin makro göstergeler koordineli politika adımlarının etkisiyle dengelenme sürecinin devamına işaret etmektedir. Öncü veriler ilk çeyrekte yurt içi talepte ılımlı bir toparlanmanın gerçekleştiğini göstermektedir. Mal ihracatı ve turizm talebindeki güçlü seyirle birlikte net ihracat  büyümeye yüksek katkı vermektedir. Bu çerçevede cari dengedeki iyileşmenin hızlanarak sürmesi beklenmektedir.

Ekonomik dengelenme sürecinde para politikası fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda şekillenirken maliye politikası ile güçlü eşgüdüm enflasyonla mücadeleyi desteklemektedir. Diğer taraftan, Merkez Bankası rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir. Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl finansal piyasalarda yaşanan oynaklıklar sonrasında rezervlerde artış trendi gözlenmiştir. Brüt rezervlerde yaşanan dalgalanmalar ise olağan işlemlerden ve dönemsel unsurlardan kaynaklanmakta olup öngörülmeyen bir durum söz konusu değildir.

 

 

Finansal piyasalarda gözlenen oynaklıklar ve sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmekte olup para politikası ve likidite yönetimine ilişkin tüm araçlar, fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek amacıyla kullanılmaya devam edilecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

YORUMLAR 12
  • Konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Selilozunu biz üretmek şartı ile kağıt,solisyonunu biz üretmek şartı ile çimento,hammadelerini dışarıdan almadan çamaşır ve bulaşık deterjanı üretirse bu ülke.....dolar 2 tl olur....kalıbımı basarım...
    Cevapla
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Merkez Bankası hisseleri Devlet tarafından satın alınıp,Devletin bankası olmalıdır.Bu hisselerin ikide bir devleti sıkıştıran 2-3 kişinin elinde olması zorumuza gidiyor .
    Cevapla
  • selahatdin 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi de çakal tilki takımı meydanda dolar 10 tl olacak 11 tl olacak diye spekülasyon yaperken bunlara niye kimse dur demiyor. Bankalar müşteilerine döziz aldırmak için çanak tutarken neden kimse bunlara bir şey söyleyemiyor. Hep golü kalemizde gördükten sonra mı aklımız başımıza gelecek?. 500 milyar dolar GSMH'ı olan bir ülkenin parası bir günde yüzde 5 değer kaybına uğruyor bunun maddi karşılığı 2,5 milyar dolar yani 13 milyar TL etmektedir. Bir günde bir Osman Gazi köprüsü, bir Yavuz Sultan Selim köprüsü milletin cebinden çalındı. bu operasyonlara neden kimse müdahele edemiyor?. bir günde yüzde 5 bu ülkenin halkı fakirletiliyor. Sayın hükümet yetkilileri bir tedbir almayacaklar mı?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülke dolardan çıksın
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin yetkili kurumları piyasaya da manipülasyon yapanlara hemen ceza vermeli. Merkez bankası da bu açıklamarı zamanında yapmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle