Yerli ilaçta dev hamle!

Sağlık Bakanı Koc, "Önümüzdeki 1 yıl içerisinde özellikle kuduz ve benzeri anti serumları yerlileştirme, yani ruhsat verme sürecini başlattık" açıklamasında bulundu.

Yerli ilaçta dev hamle!
Yerli ilaçta dev hamle!
GİRİŞ 23.03.2019 16:16 GÜNCELLEME 23.03.2019 16:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Koca, Gaziantep Valiliği ziyaretinde hepatit B ve polio aşılarıyla ilgili sorun yaşandığı yönündeki iddialara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hepatit B ile ilgili 300 bine yakın dozu geçen hafta Türkiye geneline dağıttıklarını ifade eden Koca, "550 bine yakın polio aşısını da verdik. Dolayısıyla bu anlamda ne hepatit B ne de polio aşısıyla ilgili sıkıntı yaşanmıyor, yaşatmayacağız." dedi. 

Aşıyla ilgili gelecek dönemde yerlileştirme ve millileştirme çerçevesinde çalışmalar yapılacağına işaret eden Koca, şunları belirtti:

"Önümüzdeki 5 yıllık süreçte yüzde 100 dışarıya bağımlı olduğumuz aşıyı yerlileştirmek istiyoruz. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde özellikle kuduz ve benzeri anti serumları yerlileştirme, yani ruhsat verme sürecini başlattık. Özellikle yurt dışına hem Küba, Kore olsun hem de Avrupa merkezli önemli gördüğümüz bir iki merkezle yakın ilişki içerisindeyiz. Özellikle teknoloji transferi ve ar-ge boyutuyla ilgili aşıyı yerlileştirme noktasında kararlı olduğumuzu söylemek istiyorum."

Bakan Koca, yerli ve millileşme çalışmalarını çok önemsediklerini dile getirerek, "Ben kendimi bu anlamda son derece sorumlu görüyorum. Hem bölgesel hem Bakanlık olarak bizim aktif yapacaklarımız hem de Sağlık Vadisi dahil olmak üzere, gerekirse ürün odaklı fonlama dahil yerlileşme ve millileşmeyi çok önemseyeceğimiz bir dönem yaşayacağımızı söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR 8
  • Hasta Yakini 5 yıl önce Şikayet Et
    Hastalik sebeplerini ve hastaliklari ortadan kaldirin lütfen.Hastaliklari ilac ve asilara mahkum eden ilac sirketlerine bir kac sene icinde veda edelim.Bunu basari sayarim eger olursa.Digerleri de devede kulak kalir.
    Cevapla
  • mine 5 yıl önce Şikayet Et
    ilaç sanayine yatırım yapmalıyız çünkü bitki çeşidimiz çok
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    ilaçların ezici çoğunluğu sentetik moleküller
    Cevapla
  • mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    bir savaşta bize aşı ve ilaç vermezlerse bizi silahka değil hastalıklarla yenerler...tez zamanda gerçekleşmeli
    Cevapla
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yüz yerli milli olarak bütün aşılarımızı bütün ilaçlarımızı bütün tıbbı cihazlarımızı üretelim ve dışarıya biz satalım İnşallah.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Uretelim uretelimde kaliteli üretelim ilaçları etkisi olmayan ilac üretmeyelim.Avrupa ABD standartlarında ilaç üretmeliyiz.
    Cevapla
  • mişmiş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben ilaç sektöründe değilim. Fakat şunu söylemek isterim ki lokman hekimleri yetiştiren kültürümüz, birikimimiz ilacın en iyisi ni de yapar bütün dünyaya da satar. Lakin destek destek destek, ama mantıklı destek. zengini zengin etmeyecek, gerekirse kişiye özel destek verilsin. Bu güne kadar bu milletten para kazanıp bu milletin altını oyanlara destek verilmesin. Gerekirse devletimiz milli bilim adamlarını toplayıp kendisi üretsin. Sağlık bu şakaya gelmez. Herşeyin başı sağlık demiyor muyuz?. Savunma sanayi nasıl millileşiyorsa ilaç sanayide millileşsin. Biylojik silahlara ve savaşlara karşı devletimizin direnci olsun.
    Cevapla
  • mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ederim çok güzel yorum....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle