Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına ASRİAD'dan büyük tepki

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı Adnan Danışman yaptığı basın açıklamasında ABD Başkanı Trump’ın “Golan tepelerinde İsrail’in hakimiyetini tanıma” yönündeki açıklamasını eleştirerek “Açıklama tam bir talihsizliktir!. Bu karar haksızlığı gelenek, işgali meşru hale dönüştürecektir. Umarım bu yöneliş devamı gelmez” dedi.

Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına ASRİAD'dan büyük tepki
Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına ASRİAD'dan büyük tepki
GİRİŞ 22.03.2019 16:47 GÜNCELLEME 22.03.2019 17:03

ABD Başkanı Trump’ın çılgınlıkla ve deli numaralarıyla bir kısım özel hesapları sürdürmeyi alışkanlık haline getirdiğini ifade eden ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, göreve geldiğinden bu yana İsrail’e hizmet konusunda sınır tanımayan ABD Başkanının şimdi de İsrail’in işgal ettiği Golan Tepelerini İsrail’in malı haline getirmek için tüm sınırları aşmaya karar vermiş gibi gözüktüğünü söyledi.

 

 

Danışman yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“BM kararlarında halen buralar Suriye toprağı gözükmekte ve İsrail işgalci olarak kabul edilmektedir. Bu kararlar hiçe sayılmakta ve zaten kaos içinde mahvolmuş Ortadoğu’ya bir ateş topu daha atmaya hazırlanmaktadır. Başkentin Kudüs’e taşınma kararıyla birlikte ortaya çıkan durum, dünya kamuoyundan tasvip görmemiş ve BM’deki oylamada ABD tezi, tarihinde görülmemiş bir yenilgi almış olmasına rağmen aynı çizgiyi devam ettirmeye kararlı gözükmektedir. Laftan anlamamayı ilke haline getirmiş olan Başkan Trump, bu konuda yine laftan anlamayacaktır. İsrail’in kuruluşta koymuş olduğu hedeflere doğru gitmesi için, ABD her şeye rağmen, elinden geleni ardına koymadan yerine getirmeyi bir görev bilmektedir. Bu tavır haksızlıklara haksızlık eklemek anlamına gelmektedir. İşgali meşrulaştırmak anlamına gelmektedir. Küresel kurumları bir kez daha yok saymak anlamına gelmektedir.”

 

 

“Bu karar, haksızlığı gelenek, işgali meşru hale dönüştürecektir.”

Artık Trump’la mücadele etmek için başka yollar bulunması gerektiği ve halen aklıselim devlet başkanlarının bu konularda birlik yapma becerisi gösterebilmeleri gerektiğinin altını çizen ASRİAD Genel Başkanı Danışman,  “Sadece güçlü olmanın haklı olmak anlamına gelmediği kendisine belletilmelidir. Onu hizaya getirecek bir kısım yollar mutlaka bulunmalıdır” diye konuştu.

İsrail’in bir terör devleti olduğunu ifade eden Danışman, İsrail’in güçlendirilmesinin bölgeyi tüm boyutlarıyla ateş çukuru haline getireceğini, haksızlığı gelenek, işgali de meşru hale dönüştüreceğini söyledi.

Danışman, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Başkan Trump’ın bu kararını kınıyoruz. Derhal kararını gözden geçirmesini ve BM kararlarına uygun davranmasını bekliyoruz. Bu çerçevede bölgede herhangi bir adım atılmasının son derece tehlikeli sonuçları olacağını da hatırlatıyoruz. “