Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya mitinginde 'Şimdi sizlere ilk müjdemi veriyorum' dedi ve peş peşe sıraladı.

Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı
Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı
GİRİŞ 22.03.2019 16:10 GÜNCELLEME 22.03.2019 16:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi sizlere ilk müjdemi veriyorum. İstanbul’da Marmaray, İzmir’de Egeray, Ankara’da Başkentray gibi Konya’ya yeni bir raylı sistem projesi kazandırıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

 

Konya’ya son 17 yılda 51 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde 8 bin derslik inşa ettik. Konya’ya 2 devlet üniversitesi kazandırdık. Toplam 7 bin 550 kişi kapasiteli 5 yurt binası daha açacağız.

10 gençlik merkezi, yüzme havuzları, gençlik merkezleri gibi 9 tesisin yapımı devam ediyor. Konya’ya 42 bin seyirci kapasiteli stadyumu yaptık.

2 millet bahçesi daha yapmak için çalışmaları başlattık. Her millet bahçesinin içine millet kıraathanelerini yerleştireceğiz. Gençlerimiz derslerini çalışacak.

Bin 200 yataklı Karatay Devlet Hastanemiz ile 10 sağlık tesisinin yapımı devam ediyor. Şehir hastanesinin de yüzde 60’ı bitmiş vaziyette.

 

YENİ RAYLI SİSTEM PROJESİ

Metro hatlarımızla Konya’da yeni bir dönem başlatıyoruz. Selçuk üniversitesi kampüsü Meram Belediyesi arasında raylı sistem projemiz var. Konya’yı yüksek hızlı tren hattının merkezi haline getirdik. Konya Karaman YHT hattının altyapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. Sinyalizasyon çalışmaları sürüyor Konya Karaman arası seyahat süresi 40 dakika düşecek.

Konya Havalimanımıza yeni terminal binasını yaptık. Hedef 2023 yılına kadar hızlı tren hatlarını 29 ilimizle buluşturmaktır.