Türkiye üretti, dünya sıraya girdi
BMC'nin ürettiği 'Kirpi' isimli zırhlı araçlar için dünya ordularından yoğun talep olduğu ve 2022'ye tarih verildiği bildirildi.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "Kirpi' diye dünya markası olan bir aracı üretiyoruz ordumuza. Kirpiyi diğer bütün ordular da istiyor, onları sıraya koyduk. Bazı ülkeler istiyorlar, onlara 2020, 2022'ye tarih veriyoruz" dedi.
Siirt Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) iş birliğinde "Burası Siirt Burada İş Var" sloganıyla başlatılan "İstihdam Seferberliği" toplantısı Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, Türkiye'nin savunma sanayisinde çok önemli noktalara geldiğini söyledi.
Kirpi'yi üretme aşamasında bin 200 şirketle çalıştıklarını aktaran Sancak, bu araca yoğun talep olduğunu anlattı.
Türk ordusuna ürettikleri Kirpi'nin önemine değinen Sancak, şunları kaydetti:
" 'Kirpi' diye dünya markası olan bir aracı üretiyoruz ordumuza. Kirpiyi bütün ordular da istiyor, onları sıraya koyduk. Bazı ülkeler istiyorlar, onlara 2020, 2022'ye tarih veriyoruz. Çünkü ordumuzun istekleri ve ihtiyaçları acildir. Kirpi 6 bin parçadan oluşuyor, 6 bin parçanın 5 bin 200'ünü KOBİ'lerden, tedarikçilerimizden temin ediyoruz. Sadece kirpide bizimle beraber çalışan bin 200 tane şirket var. Onlarla ortak çalışıyoruz. Yani Kirpi ortaya çıktığı zaman onun yüzde 30'u BMC'nindir. Yüzde 70'i paydaşlarımızındır, Bursalı, Çorumlu, Kayserili sanayicinindir. Onlarla beraber üretiyoruz, onları da yetiştiriyoruz."
-
fatihin torunu 6 yıl önce Şikayet Etallah razı olsun taş üstüne taş koyandan daha iyileri olacak inşallah türkün gücünü göreceksinizBeğen
-
Milli 6 yıl önce Şikayet Et2022 çok uzun süre üretim kapasitesinin ve kalitesinin daha da arttırılması lazım ki büyük savunma şirketleriyle boy ölçüşebilelim.Beğen
-
Metehan 1071 6 yıl önce Şikayet EtBöyle haberleri duyunca çok mutlu oluyorum memleketim adına......8-9 değil 15 personellik olanını da yapalım Sn Sancak ; Allah kolaylık versinBeğen
-
Bengü.. 6 yıl önce Şikayet EtKendi güzel olan değerlerimizi başka ordulara satmasak daha iyi olmaz mı?Beğen
-
yine 6 yıl önce Şikayet Ethelal olsun. Allah yardımcınız olsun.Beğen