SİHA’larda yerlilik yüzde 93

Silahlı insansız hava araçlarında (SİHA) yerlilik oranı yüzde 93’e ulaştı. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bütün kritik sistemleri biz yapıyoruz. Bu çok yüksek bir oran. Dünyada böyle bir üretim modeli pek yok” diye konuştu.

SİHA’larda yerlilik yüzde 93
SİHA’larda yerlilik yüzde 93
GİRİŞ 15.03.2019 07:08 GÜNCELLEME 15.03.2019 07:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, silahlı insansız hava araçlarında (SİHA) yerlilik oranının yüzde 93'e ulaştığını açıkladı. Bayraktar, "Bütün kritik sistemleri biz yapıyoruz. Bu çok yüksek bir oran. Dünyada böyle bir üretim modeli pek yok" dedi. Baykar Teknik Müdürü de olan Bayraktar, Genç Ensar tarafından Ensar Vakfı Genel Merkezi’nde düzenlenen "Milli ve Özgün İnsansız Hava Aracı Sistemleri ve Milli Teknoloji Hamlesi" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, savunma ve stratejik sanayilerde yazılımların mutlaka milli olması gerektiğini belirterek, ürünlerdeki asıl katma değerin yazılım ve tasarım olduğunu söyledi.

 

 

SAVUNMANIN YÜZDE 65'İ YERLİ

Bayraktar, ortaya konulan millileşme vizyonuyla savunma sanayisinde 2000’li yıllarda yüzde 15’lerde olan yerlilik oranının şimdi yüzde 65’lere ulaştığını, Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarının büyük kısmını yerli kaynaklarla tedarik ettiğini belirtti. Türkiye'de İHA'ların 2005 yılından bu yana olan gelişim sürecini anlatan Bayraktar, İHA'ların milli mühimmatla donatılmasıyla terörle mücadelede daha da önemli hale geldiğini vurguladı. Türkiye'nin, kendi sınıfında bazı uçaklarda bir numara ve Bayraktar TB2'nin kendi sınıfının en iyisi olduğunu da söyleyen Bayraktar, İHA'ları kullanma kabiliyeti açısından Türkiye'nin, dünyanın 3 ülkesinden biri olduğuna da işaret etti.

 

 

100 YILLIK UÇAK ÜRETİCİSİNE İHRACAT GERÇEKLEŞTİ

Türkiye'nin SİHA'ları sadece kullanan değil, dünyaya ihraç eden bir ülke olduğuna dikkati çeken Bayraktar, Türkiye'nin yaklaşık 100 yıldır uçak üreten Ukrayna’ya bile SİHA ihraç ettiğini bildirdi. Öte yandan Bayraktar, üzerinde çalıştıkları Akıncı İHA'nın ise konvansiyonel harpte çok stratejik bir görev ifa edeceğini kaydederek, Akıncı'nın gelişmiş keşif ve taarruz yeteneklerine sahip olacağını söyledi.

YORUMLAR 5
  • ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir ülke %100 yapamaz.Mutlaka bazı parçaları başka yerdeb alır.Bu oran ülkemiz için çok iyi bir düzey.Rabbim bütün savunma araçlarında bu düzeye gelmemizi nasip eylesin inşeAllah.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni yazılım yüklenen SİHA' ların kullanılması ile teröristler inlerinden kafalarını çıkaramayacaklar... Büyük Türkiye kuruldu...Devam....
    Cevapla
  • mehmet57 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun yolunuz bahtınız her daim açık olsun
    Cevapla
  • aksaray 5 yıl önce Şikayet Et
    iş bu Müslüman Türk milleti için çok güzel haber Ancaak CHP-İYİ PARTİ-HDP VE PKK İÇİN ÇOK KÖTÜ HABER
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir zaman % 100 olamayacak gibi..hep söylüyorum çip işlemci vb.. üretilmeli yoksa bir işlemcide milyonlarca transistör var onun içine 5 tane fazladan koyup bir sinyal ile bozmak yada ajanlık yaptırmak fevkalade mümkün.
    Cevapla