Türkiye'nin müthiş silahı ilk kez yurt dışına satıldı

Türk mühendisler tarafından geliştirilen deniz elektronik harp sistemleri savaş gemilerimizi koruması altına alıyor. Düşman tarafından atılan güdümlü mermi veya torpidolara karşı koruma sağlayan sistemler gemi üzerine gelen mühimmatları yanıltabiliyor. Bu amaçla üretilen Zoka ülke savunmasının gücüne güç katıyor. ZOKA'nın ilk ihracatı ise Endonezya'ya gerçekleştirildi.

GİRİŞ 14.03.2019 12:16 GÜNCELLEME 14.03.2019 12:21
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Haber7

 

 

Türk mühendisler tarafından geliştirilen deniz elektronik harp sistemleri savaş gemilerimizi koruması altına alıyor. Düşman tarafından atılan güdümlü mermi veya torpidolara karşı koruma sağlayan sistemler gemi üzerine gelen mühimmatları yanıltabiliyor. Ülke savunmasına güç katan ZOKA şimdi de ihracat başarısı sağladı.

İLK KEZ YURT DIŞINA SATILDI

Bu güne kadar yurt içinde görev yapan ZOKA bundan sonra yurt dışında da görev yapacak. Artık yurt dışındaki denizaltı ve gemilerde göreve yapacak ZOKA için ilk sipariş Endonezya'da alındı bir ülke daha ile görüşmeler sürüyor. Endonezya'danın siparişleri 2019 yılı içerisinde teslim edilecek

 

 

TORPİDOLARI DENİZALTINA YAKLAŞTIRMIYOR

Gemiler ve denizaltılara seyir halindeyken su altından en büyük tehdidi torpidolar oluşturuyor. Sadece manevra ile torpidolardan kaçamayan gemi ve denizaltılar ZOKA sayesinde kendisine doğru gelen torpidoyu hedeften şaşırtabiliyor. 

SINIFININ EN İYİ SİNYAL KARIŞTIRICISI

Tüm dünyadaki sinyal karıştırıcılar incelendikten sonra en iyisini yapmak için yola çıkan Aselsan, diğer ülkelere ait olan sistemlerin açıklarını ve eksiklikleri kapatarak yerli ve milli olarak üretimi gerçekleştirdi. Aselsan öncülüğünde Türkiye'deki bir çok üniversite ve kurumun çalışmasıyla hayata geçirilen ZOKA sınıfının en iyi sinyal karıştırıcı olma özelliğini taşıyor. 
ASELSAN ZOKA

YORUMLAR 39
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok üretim ve ARGE yapmamız için ihracatımızla dost ve kardeş ülkelerin savunmalarını her zaman güçlendirelim.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    at artık sahibine göre kişniyor! nekadar şükretsek azdır...
    Cevapla
  • gercek gucc 5 yıl önce Şikayet Et
    fuze alaninda cok gelistik bu bi gercek teknoloji cok onmli fakat bana gore en onemli guc kitle imha silahlari kullanilmdigi surece operasyonel guctur.bu cesaret taktik ongoru yenileme uyum bunlarin tumunu kapsayan bi kavram.yani turk askeriyle fransiz yunan abd rus askeri karsi karsiya gelse ne yapcaklar bence sanslari yok.TABI RABBIMIZ BILIR EN DOGRUSUNU.
    Cevapla
  • güven 5 yıl önce Şikayet Et
    kimin ne dediğine bakma üret kardeşim biz vatandaş olarakta tam bağımsızlık için mücadele veren liderimizin arkasındayız
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizi seviyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle