Vatandaşa önemli uyarı! Bilgi vermeden zam yapamazlar

GSM firmalarının târife ücretlerindeki değişiklikleri abonelere SMS ile duyurması gerektiğini açıklayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), açıklamanın zamdan mâkul bir süre önceden yapılması gerektiğini bildirdi.

Vatandaşa önemli uyarı! Bilgi vermeden zam yapamazlar
Vatandaşa önemli uyarı! Bilgi vermeden zam yapamazlar
GİRİŞ 14.03.2019 13:29 GÜNCELLEME 14.03.2019 13:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BTK, bir vatandaşın, “İmzaladığım abonelik sözleşmesindeki târife ücreti işletmeci tarafından yükseltilebilir mi?” yönündeki soruyu cevaplandırdı.

 

 

Açıklamada, "Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesi kapsamında işletmecilerin târife değişikliklerini yürürlüğe girmeden mâkul bir süre öncesinde abonelere kısa mesaj (SMS), arama veya posta ile duyurmaları koşuluyla tarifelerini değiştirebilme hakları bulunmaktadır" denildi.

BTK, taahhütlü târife aboneliğinnin sonlandırılma yollarını da açıkladı. Açıklamada, "Taahhütlü sözleşmenizden caymanız hâlinde İşletmeciler taahhüde aykırılığın oluştuğu döneme kadar aboneye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile aboneden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamını karşılaştırarak, abone lehine olan bedeli cezaî şart veya cayma bedeli olarak talep edebilmektedirler.Diğer bir deyişle İşletmeciler, taahhütten caydığınız andaki sağlanan tüm indirimler ile taahhüdünüzü devam ettirmeniz durumunda ödeyeceğiniz ücretleri karşılaştırarak, daha düşük olan tutarı talep edebilmektedirler. Taahhütlü sözleşme, karşılıklı edim içeren borç sözleşmesi hükmünde olup, sözleşme süresince iki tarafın da (abone ve işletmeci) sözleşme şartlarına uyması beklenir. Elektronik haberleşme sektöründe taahhütlü sözleşmelerde abone tarafından borcun hiç veya gereği gibi îfâ edilmemesi hâlinde, abonenin işletmeciye karşı yerine getirmeyi yüklendiği edime cezaî şart ya da cayma bedeli denilmektedir. Bu sebeple taahhüt süresi içerisinde aboneliğinizi sonlandırmak istemeniz, tarifenizi değiştirmek istemeniz, işletmeci değiştirmek istemeniz durumunda imza olunan taahhütname hükümleri çerçevesinde cezaî şart ya da cayma bedeli talep edilmesi söz konusu olabilecektir" ifadeleri yer aldı.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • 12ffa1234kkkk122 5 yıl önce Şikayet Et
    2.3 tl devlet vergi aliyor
    Cevapla
  • ülke 5 yıl önce Şikayet Et
    2.5 lirayi bile esirgiyorsan devlete yuh sana
    Cevapla
  • mtdrgn 5 yıl önce Şikayet Et
    taahhütlü tarife ile taahhütsüz tarife arasında makul bir oran olmalı. birine 200 diğerine 130 tl fiyat biçince biraz saçma olmuyor mu?
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    biz keyfimize çok düşkün milletiz.. cep telefonu telefon olmaktan daha çok multimedya kutusu oldu.. şikayet etmememiz gerekiyor, bizim daha fazla isteğimizin karşılığıdır.. (1 gb yetmez 3 gb olsun, yok 3 yetmez 5 gb olsun gibi)
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi Türkiye Cep Telefonu kullanımında Dünyada Sayılı ülke konumunda olduğu için istedikleri gibi Zam yapıyorlar!
    Cevapla
  • haldun 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi dolandırıcı bunların. Hiçbirine güven duyulmaz. Önceden aşırı bir fiyat belirleyip bu aşırı fiyatı kampanya adı altında yüksek fiyattan indirim yaptığını belirtip normal fiyatla sözleşmeye imzalatıyorlar. Sözleşme tarihi bitiminde aşırı fiyatlı tarifeye geçildiğini söylüyorlar.
    Cevapla
  • eyüp aydın 5 yıl önce Şikayet Et
    bir yıllık sözleşmeye karşılık anlaşma yaptık faturalar yüksek geliyor sorduğumda 2016/2017 yılların da noksan alınmış diyorlar tam alındı sözleşme şartlarına oparatör uymasa bizim hakkımız yokmu önce dilekçe sonra tüketici mahkemesine başvuracağım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle