Büyüme rakamları iş dünyasına moral verdi

Dünya ekonomisindeki daralmaya ve ticari savaşlara rağmen Türkiye'nin 2018 büyüme rakamları iş dünyasına moral verirken 2019'a da umutla bakmalarını sağladı.

Büyüme rakamları iş dünyasına moral verdi
Büyüme rakamları iş dünyasına moral verdi
GİRİŞ 11.03.2019 15:19 GÜNCELLEME 11.03.2019 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ziya Yılmaz / DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: 
Gayrimenkul sektörü Türkiye’nin üzerinde büyüdü 

 

 

Türkiye 2018’de tüm sıkıntılara ve dünya ekonomisindeki daralmaya rağmen yüzde 2,6 seviyesinde büyüdü. Gayrimenkul faaliyetlerine baktığımızda ise büyüme, ülke büyümesinin bir tık üzerinde: yüzde 2,7. 2018’de tarım sektörü yüzde 1,3, sanayi sektörü yüzde 1,1, imalat sanayii yüzde 1,1 büyürken gayrimenkul faaliyetleri sektöründe büyümenin yüzde 2,7 olması fedakarlıklarımızı daha da anlamlandırıyor. Nitekim tüm artan maliyetlere rağmen elimizi taşın altına koyarak bir hareketlilik oluşturduk. Ödeme seçenekleri ile banka kredili satışlara da ciddi alternatif getirdik. 
Biz bu ülkeye inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde de Türk ekonomisinin dinamosu olmaya devam edeceğiz.

Abdullah Kiğılı / Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı: 
Türkiye ile birlikte büyümeye devam edeceğiz

 

 

Türkiye ekonomisi açısından 2018’in ilk yarısı beklentilere paralel bir seyir izledi. Oysa ikinci yarı sadece perakende giyimde değil, tüm sektörler açısından sürprizlerle dolu bir dönem oldu. Dünya finansal anlamda oldukça kritik bir süreçten geçiyor. Böylesi zorlu bir dönemde bile Türk ekonomisindeki yüzde 2.6’lık büyüme bizler için büyük moral ve motivasyon kaynağı. Dile kolay; dünyanın küresel dev ekonomileri büyüme sancıları çekerken, Türkiye ekonomisi 10 yıldır kesintisiz büyümesini sürdürüyor. Yine de rakamların rehavetine kapılmak en büyük hata olacaktır. Daha fazla büyüme, daha fazla istihdam demek… 

Biz Türkiye ile birlikte büyüdük, Türkiye ile birlikte büyümeye devam edeceğiz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Biz Kiğılı olarak, katma değerli üretim ve katma değerli marka vizyonuyla yeni dönemde hedefimizi Avrupa pazarı olarak belirledik. Hedefimiz yurtdışında kısa vadede 25 yeni mağaza açmak. 

Dağlarca Çağlar / Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi: 
2019’un lokomotif sektörü turizm olacak

Türkiye ekonomisindeki büyüme trendinin devam ediyor olması önümüzdeki dönemler için umut veriyor. Sektörler özelinde baktığımızda özellikle konaklama, ve yiyecek hizmeti faaliyetindeki yüzde 5.6’lık büyüme, turizm açısından ciddi bir oran. Yüzde 5.6’lık büyüme gösteriyor ki, geçmiş yıllarda oldukça sancılı bir dönem geçiren turizm sektöründe 2019 yılı ciddi anlamda bir patlama yılı olacak. Hatta büyüme anlamında 2019’un lokomotif sektörünün turizm olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 

Hakkı Yıldız / Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi:
2019 hızlanma yılı olacak

Türk ürünlerine yönelik dış talebin arttığı, ithalatın ise aynı ölçüde düşme eğiliminde olduğu bir yıl geride bıraktık. Bu dengelenme süreci geleceğe dönük umutlarımızı canlandırdı. Kur üzerinden yürütülen spekülatif ataklara karşın yakalanan büyüme gösteriyor ki, en kötüsü geride kaldı, kriz dedikoduları boşa çıkarıldı. Beklentimiz 2019’un gaza basma dönemi olacağı yönünde. Bu yeni dönemde Yıldızlar Yatırım Holding olarak bizler de büyümeye destek vermek adına yatırımlarımıza son sürat devam edeceğiz. Katma değerli üretimlerimizle bir yandan Türkiye’nin cari açığının azalmasına katkı verirken, diğer yandan da ihracat pazarlarına daha fazla odaklanacağız.

YORUMLAR 1
  • Hüseyin Ergül 5 yıl önce Şikayet Et
    İsimlerde bir karışıklık var galiba.
    Cevapla