Türkiye'yi kızdıracak! Akdeniz'deki by-pass planına AB'den yeşil ışık

2 bin 200 kilometrelik boru hattı projesinde İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail bulunuyor.

Türkiye'yi kızdıracak! Akdeniz'deki by-pass planına AB'den yeşil ışık
Türkiye'yi kızdıracak! Akdeniz'deki by-pass planına AB'den yeşil ışık
GİRİŞ 11.03.2019 09:07 GÜNCELLEME 11.03.2019 09:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum kesimi, Amerikan enerji şirketi Exxonmobil’in Doğu Akdeniz’de son 2 yılın dünya üzerindeki en büyük üçüncü doğalgaz rezervini bulduğunu açıkladı.

 

 

RUMLAR HAREKETE GEÇTİ

Bu kararın ardıdan harekete geçen Kıbrıs Rum Kesimi, daha önce anlaşıldığı üzere boru hattı projesinin hızlandırılması adına harekete geçti. Avrupa Birliği'nin projeye yeşil ışık yaktığı belirtiliyor.

 

 

4 MİLYAR DOLARLIK PROJE

2 bin 200 kilometre olması beklenen boru hattı Girit üzerinden önce Yunanistan'a oradan da İtalya'nın Otranto limanına ulaşıyor. Maliyeti 4 milyar doları bulacak olan  projenin inşası için İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail anlaşma imzalamıştı.

ÇEVRECİLER KARŞI ÇIKIYOR

AB'nin fizibilite çalışması için  100 milyon euro ödenek ayırdığı hat için şimdilik tek engel Akdeniz ve Otranto'nun doğal habitatının bozulacağını söyleyen çevrecilerin direnişi.

YORUMLAR 13
  • emre1923 5 yıl önce Şikayet Et
    proje eastmed olarak geçiyor ve 4 milyar dolar değil 25 milyar dolar maliyeti ve gaz avrupa pazarına ulaşsa dahi pahalı olacak ve rekabet gücü düşük,yüksek maliyetli .siyasi yanını kullanıyorlar daha çok.ayrıca boru hattı türk kıta sahanlığından geçiyor türkiyenin izni olmadan boru hattını inşa edemezler.kazanan exxon mobil gibi uluslararsı şirketler tabi hisseleri böyle keşiflerde tavan yapıyor.
    Cevapla
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    tamamen Türkiyeyi provake etmek.Agrasifle$tirmek ve ta$kinlik yapmasina zemin olmak ve sava$ cikartmak.Bir amerikan oyunu Derim ben..
    Cevapla
  • adem ademoğlu. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim çevreciler uyuyormu?Türkiye böyle birşey yapsaydı hepsi ayağa kalkardı.
    Cevapla
  • cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin yapacagi tek sey onlarin hamlesine karsin rusya ve cin ile ortak arama yapmak onlarida pay sahibi etmek yalniz kalip hic bisey alamamaktansa ortak hareket edip payina düseni almak
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    gaz falan yok inanmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle