Türk Telekom kadınları dijital yarınlara hazırlıyor

Türk Telekom, Türkiye’nin Endüstri 4.0 dönüşümünü desteklemek üzere hayata geçirdiği “Yeni Nesil Gelecek Projesi” kapsamında kız öğrencilere “Nesnelerin İnterneti” (IOT) alanında ileri teknoloji eğitimleri verdi.

Türk Telekom kadınları dijital yarınlara hazırlıyor
Türk Telekom kadınları dijital yarınlara hazırlıyor
GİRİŞ 07.03.2019 16:26 GÜNCELLEME 07.03.2019 16:26

Bilgiye erişimde fırsat eşitliği ilkesini benimseyen Türk Telekom, kadınların hem ekonomik hem de sosyal yönden güçlenmelerini sağlayan projelerine devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde yapılan açıklamaya göre; Türk Telekom’un Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği işbirliği ile hayata geçirdiği “Yeni Nesil Gelecek” sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugüne kadar meslek lisesi ve meslek yüksekokullarında 114 kız öğrenciye eğitim verildi. Türk Telekom, Yeni Nesil Gelecek projesi ile katılımcıların ‘nesnelerin interneti’ alanında uzmanlığa adım atmalarına öncülük ederken, katılımcılar arasında cinsiyet dengesi gözeterek yarısını kız öğrencilerden belirliyor.  Proje, Türkiye’de yazılım sektörünün büyümesine ve yenilik pazarının gelişmesine hizmet ederken aynı zamanda akıllı teknolojiler üretecek insan kaynağına da önemli bir yatırım niteliği taşıyor. 

Türk Telekom, İHK projesi ile 24 bin 500 kadını internetle tanıştırdı 

İnternet kullanma becerileri olmayan yetişkinlere İnternetle Hayat Kolay projesi ile internet okuryazarlığı eğitimleri vererek, Türkiye’deki dijital uçurumun azaltılması, katılımcıların güvenli internet, e-devlet kullanımı, e ticaret gibi konularda farkındalıklarının artırılmasına katkıda bulunan Türk Telekom, proje ile bugüne kadar 24 bin 500 kadını internetle tanıştırdı. Türk Telekom, Habitat Derneği ve UNDP iş birliğiyle yürütülen proje ile kadınlar hastane randevusu almak, ürünlerini sosyal medyada tanıtmak, çocuklarının internet kullanımına dair endişelerini gidermek, e-devlet şifresi ile işlemlerini yapabilmek gibi kazanımlar elde ettiler. Birleşmiş Milletler’in toplumsal cinsiyet eşitliği hedeflerini de destekleyen proje ile Türk Telekom, girişimci kadınların internetin olanaklarını kullanarak iş hayatına atılmasına da olanak sağladı.