2019 mühendis maaşları kaç TL? Özel sektör ve kamu maaşları...

Son dönemlerde üniversite tercih sıralamasında en çok rağbet gören mühendislik bölümlerinden mezun olanların ne kadar maaş aldıkları merak ediliyor. Peki devlet bünyesinde veya özel sektörde çalışan mühendisler kaç TL maaş alıyor?

2019 mühendis maaşları kaç TL? Özel sektör ve kamu maaşları...
2019 mühendis maaşları kaç TL? Özel sektör ve kamu maaşları...
GİRİŞ 25.03.2019 13:52 GÜNCELLEME 25.03.2019 13:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mühendis; teknik, matematiksel ve sosyal veriler ışığında insanların kullanımına yönelik yeni sistemler üretme ve geliştirme ile sorumludur. Ülkemiz üniversitelerinde 40’dan fazla mühendislik bölümlerinde eğitim verilmektedir. Mühendis, büyük ölçekli, karmaşık sistemleri analiz etmek, geliştirmek ve değerlendirmek için çeşitli sahalarda görev alır. Mühendislik, çalışma sahalarına göre; inşaat mühendisi, genetik mühendisi, maden mühendisi, elektrik elektronik mühendisi, makine mühendisi, çevre mühendisi gibi pek çok dala ayrılmaktadır. Bu yüzden her bölümün maaşları yerine mühendislerin genel olarak devlet bünyesinde ve özel sektörde aldıkları maaşları sizlere aktaracağız. Peki 2019 mühendis maaşları ne kadar?

 

2019 MÜHENDİS MAAŞLARI KAÇ TL?

Kamu kurumları bünyesinde istihdam edilen mühendislerin maaşları ortalama 6,000 TL ile 6,500 TL arasında değişmektedir. Bu tutar her bölüm için aynı olmamakla beraber maaşlara ek olarak ekstra evli, çocuk parası dışında kıdem ve dereceye göre de farklılıklar olabiliyor.

 

Mühendislerin aldıkları maaşlar özel sektörde, tecrübe sistemine dayalı olduğu için yeni mezun bir mühendisin aldığı maaş başlarda 2,500 TL civarındayken uzun seneler tecrübesi, deneyimi olan bir mühendisin maaşı 10 bin TL'ye kadar çıkabilir. Tabi bu maaşlar mühendisin kendini ne kadar geliştirdiğine göre daha fazlada olabilir. Ne kadar çok başarılı işlere imza atarsa o kadar çok fazla maaş alırlar. Maaş ve tecrübe paralel olarak yükselip alçalır.

YORUMLAR 1
  • Makina Mühendisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede mühendislik bitmiş ıssız mühendisler ordusu var hemde nitelikli mühendisler piyasada ıssız geziyor neden diye sormali?
    Cevapla