Eczacılardan reçeteler için değişiklik talebi! Yüzde 20 düşer

Reçetelerde ilaç ismi yerine ilacın etken maddesinin yazılmasını talep eden eczacılar, bu sayede devletin ilaç harcamalarının en az yüzde 20 düşebileceğine dikkat çekti.

Eczacılardan reçeteler için değişiklik talebi! Yüzde 20 düşer
Eczacılardan reçeteler için değişiklik talebi! Yüzde 20 düşer
GİRİŞ 06.03.2019 09:29 GÜNCELLEME 06.03.2019 09:29
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilaca yılda 25 milyar lira harcadığını belirterek, eczacılık ürünlerinin 100'e yakın ülkeden ithal edildiğini vurguladı.

 

 

"KATKI PAYLARI DÜŞECEK"

Eczacılar olarak ülkedeki döviz kaybının önüne geçebilmek için çoğunluğu yerli üretim olan eşdeğer ilaçları desteklediklerini bildiren Saydan, şunları kaydetti:
"AB ülkeleri incelendiğinde, her ülkede jenerik ilacın ve yerli üretimin desteklendiği görülmektedir. AB ülkelerinde reçetesini alıp eczaneye gelen hastalar, eczacıya bir istekte bulunmazlarsa eczacı, kendilerine en uygun eşdeğer ilacı vermekte, sosyal güvenlik kurumunu korumaya yönelik bu hareketi nedeniyle eczacıya ekstra bir meslek hakkı ödenmektedir. Reçeteye yerli üretilen ilacı yazan doktor da bu ülkelerdeki yasal düzenlemeler sayesinde devletten teşvik almakta olup yerli ilaç tercih eden hastalarda da katkı payları belli oranlarda düşmektedir.""

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle olmaması gereken bir uygulama. Aynı etken maddeye sahip ilaçlardan yan etkisi fazla olan ilaçlar oluyor. Eczacı hastanın durumunu bilmeden ilaç vermemeli. Kesinlikle çok yanlış ve tehlikeli bir uygulama olur.
    Cevapla
  • halit 5 yıl önce Şikayet Et
    ilaçta marka önemlidir. nasıl elbisede kumaş önemliyse, ilaçta da etken maddenin ve taşıt maddenin kalitesi önemlidir. Yerli ilaç firmaların kaliteli ilaç üretimi sağlamalıyız. Bu durumda eczacı hangi ilaçta çok kar ediyorsa onu satar.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Esdeger ilaclarin birseyi iyilestirdigi yok. Recete ne yaziyorsa onu verin. Muadillerin etkisi sifira yakin.
    Cevapla
  • Hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    Eczacılar etken maddesine göre istediği ilacı verecek böylece de istedikleri ilaç markasını çok istediklerini az satacaklar böylece firmalardan da pay alma şansları olacak. Olan vatandaşa olacak.
    Cevapla
  • Vatanını Seven 5 yıl önce Şikayet Et
    Vur vatandaşın cebine zaten eczaneye varıyoruz borcu ödüyoruz bir hafta sonra var yine aynı borç buz bıktık buna bir çare
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle