Erdoğan müjdeyi verdi: 388 lira taksitle konut!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kasımpaşa'da TOKİ Sosyal Konutları tanıtım töreninde 50 bin sosyal konutun müjdesini verdi.

GİRİŞ 05.03.2019 16:15 GÜNCELLEME 05.03.2019 17:37
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacakları konutlar için taleplerin Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla yarından itibaren toplanmaya başlanacağını ve taksitlerin 388 TL'den başlayıp vadenin ise 20 yıl olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

 

1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını sizlerin desteğiyle aldık. Haliç bataklığı demek, Cumhuriyet Halk Partisi bataklığı demektir. İzmir Körfezi şu anda bataklıktan geçilmiyor. Haliç'in eski hali neyse bugün İzmir Körfesi'nin hali odur. 

GAZETELER MASKE DAĞITIYORDU

İstanbul'da hava kirliliğinin öldürücü boyutta olduğu bir tabloyla karşı karşıya değil miydik?İstanbul'da insanların susuzluğa mahkum edildiği, hava kirliliğinin öldürücü boyutta olduğu bir dönem vardı. Gazeteler maske dağıtıyordu. Hava kirliliğinin reçetesi doğal gazdı biz de bunu başardık. İstanbul'un su sorunu için boru hatları ile Melen'den İstanbul'a su getirdik. İstanbul'u CHP Belediyesinden 2,5 milyar lira borçla devraldım. Borçları ödemekle kalmadım Melen'den su getirdim.

BİRİLERİ ELLERİNİ OVUŞTURMAYA BAŞLADI

İstanbul'da çöp dağlarını biz kaldırdık. Şu anda İstanbul'da 6,5 milyon eve doğal gaz ulaştırdık. İstanbul'u bölgesinin ve dünyanın en iddialı şehirlerinden biri haline getirdik.

Türkiye 31 Mart'ta hem Belediye Başkanlarını seçecek hem de geleceğine ilişkin karar verecek. 

Birileri hemen ellerini ovuşturmaya başladı. Türkiye'yi seçimleri üzerinden istikrarsızlaştırmak için oyunlarını sahneye koymaya başladı, sanıyorlar ki İstanbul buna müsaade edecek.

HEPİMİZİN İFTİHAR EDECEĞİ PROJE

Eminönü ve Kabataş arasında metro hattını hizmete aldık. Atatürk Kültür Merkezi'nin temelini attık. Yıllardır yapılamayan Taksim Cami'ni de yapıyoruz. Artık Taksim Meydanı'nda araç görmeyeceksiniz. Taksim artık bir meydan olacak. Tersane İstanbul'u yapıyoruz. Orası var ya orası İstanbul'a bir başka hava getirecek. Hepimizin iftihar edeceği bir proje. Hepsinden öte Haliç Tersanemiz de bir bilim sanat merkezi olacak. Beyoğlu değişiyor, Kasımpaşa değişiyor. Bir çekim merkezi haline geliyor. Haliç sahiline özel temalı konsept hazırladık. Şimdi Kabataş'a muhteşem bir liman yapıyoruz. Deniz taşımacılığında yeni bir dönemi başlatıyoruz.

50 BİN KONUT MÜJDESİ

TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesinin müjdesini veriyoruz. Yarın Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile talep toplamaya başlıyoruz. Bu konutların diğer özelliği de yatay mimari ile inşa edilecek olmasıdır.

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLUNACAK

Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Bu proje ile kentsel dönüşüm çalışmalarını birleştiriyoruz. Hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz ama kamu menfaatlerini de gözeteceğiz. Düşük ve orta gelir sahibi vatandaşlarımız için yapacağımız bu konutların hayırlı olmasını diliyorum.

388 TL TAKSİT, 20 YIL VADE

Dar gelirlere yönelik grupta taksitler 388 liradan başlayacak ödeme süresi 20 yıl olacak. Kira bile ödemiyorsun. Orta gelirde taksitler 759 liradan başlayacak ve vade 15 yıl olacak.

Türkiye Emlak Katılım Bankası tekrar canlanıyor, prosedürler tamamlandı. Bugün burada bankamızın da resmi açılışını yapıyoruz. Emlak Bankası'nın hikayesi bir anlamda Türkiye'nin hikayesidir.

YORUMLAR 32
  • Bedri 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de evi olmayan, faize girmek istemediği için banka kredisi ile ev almayan, ya da 3-4 bin tl aylık taksit ödeyemeyen 50 bin kişi mi var sadece? 240 ay vade 20 yıl yapar, 47 yaşındayım, bugün alsam 67 de sahibi olacağım demektir. O da yaşarsam tabi. Bu nasıl iş??
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kartal Hürriyet Mahallesi
    Cevapla
  • İdam isteriz 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani idam geliyordu yok meclise gelirse imzalarım yok öyle böyle hani nerede eserde eder idam istiyoruz idaaaaaaam!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Af istiyoruz 5 yıl önce Şikayet Et
    BAŞKANIMIZ REİSİM Af Istiyoruz. Evin direkleri borç yüzünden hapiste.büyükler konkort çekip keyifleri yerinde. Kimsesizlerin kimi olmaya geldik dedin çocuklarımız borç yüzünden babasız büyüyor. Adli para affı Istiyoruz. Büyük değiliz diye bu affı çok görme bize...
    Cevapla
  • Türk Tokatı 5 yıl önce Şikayet Et
    ankarada yapracıkta yapıldı gitti zenginler 3er 5er aldı şimdi fakirlere kiralıyor.bu iş sadece hiç evi olmayan alt gelirlilere yapılmalı.ve o TL taksit sadece bodrum kat ve onlarda hemen bitiyor.ve ayrıca ben 30yıldır ankara merkezde oturuyorum beni alıp şehrin 50km dışına atarsanız ben nasıl hastamo hastaneye ulaştırayım aracımda yok biraz merkezde olsun.ön ödeme olmaması lazım.olacaksada oturduktan sonra. alınmalı.çok iyi takip ettim ancak öncekileri bile alamadım gözümün önünde tirilyoner tandıklarım oraları aldılar bunuda açık açık söylüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle