Milyonlarca kişiye müjde! Zam oranı belli oldu

Memur ve emeklinin ardından enflasyon farkının netleşmesini bekleyen kamuda çalışanlar için müjdeli haber geldi. Enflasyon oranına göre yüzde 4.95 oranında maaşlara zam yapılacak.

Milyonlarca kişiye müjde! Zam oranı belli oldu
Milyonlarca kişiye müjde! Zam oranı belli oldu
GİRİŞ 05.03.2019 10:23 GÜNCELLEME 05.03.2019 12:21
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Zam oranları şubat ve ağustos aylarında uygulanıyor.

İşçilere de enflasyon farkı yansıtılıyor. Ama işçiler için hesaplama, 2019 yılı Şubat ayında yapılıyor. Eğer Ağustos 2018 ile Şubat 2019 arasındaki enflasyon oranı yüzde 3.5’i aşmış ise aştığı oranda, 1 Mart 2019’dan geçerli olmak üzere enflasyon farkı verilecekti.

 

YÜZDE 8.5 ARTTI

TÜİK verilerine göre; Tüketici Fiyat Endeksi Ağustos 2018’de 367.66 iken Şubat 2019’da 398.71 oldu.

Buna göre; yüzde 8.45 artış yaşandı. Toplu sözleşme metninde, ortaya çıkan bu rakamın yüzde 3.5’i aşması halinde aşan kısmın işçinin 28 Şubat’taki brüt çıplak ücretine zam olarak uygulanacağı yer alıyor.

Yani 1 Mart itibarıyla bu sözleşmeyi imzalayan kamu işçilerine yüzde 4.95 (8.45-3.5) fark artışı yansıyacak.

YORUMLAR 28
  • EMEKLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    İntibaklar
    Cevapla
  • Can 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok ya böyle bir şey cevremde 10 kişi varsa 8 kişi devlet memuru barim bizide alın kamuya ne olur kendimizi garantiye almak istiyoruz. Nedir bu yahu. Biz işcılerinde hayatı garanti olsun.
    Cevapla
  • Emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    Müjdeyi vermekte geç kaldınız sayın editör!Yahu daha mart' ın başındayız.
    Cevapla
  • Taşeron 5 yıl önce Şikayet Et
    Taşerondan kadro alarak kamuda çalışmaya başlayan işçi arkadaşlar bence biraz sabır göstersinler. Daha 1 yıl olmadı bir kişinin iki dudağı arasında olan iş garantisini elde ettik. Sosyal Haklarımız sıfırdı, kıdem tazminatlarımızın üzerine yatılıyordu, Para konusuna gelince kadroya geçerken 200 TL ile 550 TL arasında iyileştirme yapıldı. 1 yıl sonra sendikalı olarak masaya oturduğumuzda taleplerimizi bildiririz bence.
    Cevapla
  • Mehmet Kara 5 yıl önce Şikayet Et
    Neye sabır enflasyon farkinin verilmemesine mi şubat maasini 300 tl daha az almaya mı yoksa eriyen paramıza mı
    Cevapla
  • MİSAFİR 5 yıl önce Şikayet Et
    Özel sektörde mesleklere ve kıdemlere hiç bakılmadan, işçi maaşları genelde asgari ücret gösteriliyor, primleri eksik yatırıldığından hem devlet hem de emekli olan işçi zarar ediyor. DEVLET BU SORUNU ÇÖZMEK İSTERSE. İşçilerin ASGARİ MAAŞLARI da devlet memurlarının maaşları gibi mesleklerine ve kıdemlerine göre sınıflandırılsın. Buna göre her meslek ve kıdem için ASGARİ MAAŞ listesi yayınlansın. İşçi maaşları ve sigorta primleri bu listeye göre yatırılsın. Böylece hem SGK’nın gelirleri hem de işçilerin emeklilik maaşları artar. Ayrıca işçi memur ayrımının tamamen ortadan kaldırılması için de büyük bir adım atılmış olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle