İngilizlerden TF-X kararı!

İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce, Türkiye'nin yerli savaş uçağının motorunu geliştirmek için Kale Grubu ile birlikte yürüttüğü çalışmaların kapsamını daralttığını duyurdu

İngilizlerden TF-X kararı!
İngilizlerden TF-X kararı!
GİRİŞ 04.03.2019 10:22 GÜNCELLEME 04.03.2019 13:25
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

İngiliz motor üreticisi  Rolls-Royce, Türkiye'nin yerli savaş uçağının motorunu geliştirmek için Kale Grubu ile birlikte yürüttüğü çalışmaların kapsamını daralttığını duyurdu. 

 

 

Reuters'in haberine göre, şirketten yapılan açıklamada, geçen yıl Kale Grubu ile görüşmelerde fikri mülkiyetlerin paylaşılması ve Katar-Türk ortaklı bir şirketin katılımıyla ilgili bir takım anlaşmazlıkların yaşandığı kaydedildi. 

Bunun yanı sıra, Rolls-Royce'un, herhangi bir uzlaşmaya varılamamasının ardından beşinci nesil savaş uçağı ihalesini kazanma girişimini bıraktığı hatırlatıldı. 

 

 

2017'DE ORTAKLIK KURMUŞLARDI

Kale Grubu 2017 yılında uçak motoru üretmek için Rolls-Royce ile ortaklık kurmuştu. Söz konusu ortaklık, Türkiye ile İngiltere arasında imzalanan 133 milyon dolarlık savunma anlaşmasının ardından gerçekleşmişti. 

İki şirket arasında kurulan ortaklık ile, TF-X veya Milli Muharip Uçak (MMU) adıyla bilinen yeni nesil savaş uçağı programında kullanılmak üzere motor geliştirilmesi hedefleniyordu.

YORUMLAR 97
  • fff 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir motor üretmemiz şart. Yoksa bize kimseden fayda yok.
    Cevapla
  • BamBamBam 5 yıl önce Şikayet Et
    Geç olsun ama bizim olsun. Motor 5. neslie uyumlu olmasın F-16'nın biraz daha iyisi Eurofigher gibi 4.5 diyebileceğimiz seviyede olsun yeter. 5. nesili yapabilen ülkeler zaten ABD -Rusya ve Çin
    Cevapla
  • turanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten belliydi. Maksat türkiyeyi oyalamak, basarmasinlar kisa zamanda üretemsinler diye tokozlamak.
    Cevapla
  • alpertunnga 5 yıl önce Şikayet Et
    oh be rahatladım
    Cevapla
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    biz iki degil yüz tanede elimiz olsa asla kravatimizi düzeltemeyiz.Ya yillarca universite mezunlarimiz var nerdeler.´? iddi ediyorum Türkiyede üniversite egitimi yok olan egitimde ceyrek egitimdir..iki kelime ingilizce dahi bilmeyen üniversite bitiriyor yuhh bee..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle