Devlet desteğiyle başladı! Şimdi para basıyor

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Zübeyde Kurt, Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi"nden aldığı hibe desteğiyle istiridye mantarı üreterek hayalini gerçekleştirdi.

GİRİŞ 04.03.2019 07:44 GÜNCELLEME 04.03.2019 09:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İlçenin Sumaklı Mahallesi'nde yaşayan Zübeyde Kurt, bakanlığın "Genç Çiftçi Projesi"nden faydalanmak için Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne başvuru yaptı. Başvurusu onaylanan Kurt'a 30 bin lira hibe desteği verildi. Kurt, aldığı desteğin ardından çocuklarıyla mantar tesisi kurarak üretim yapmaya başlamanın sevincini yaşıyor.

 

 

Girişimci Zübeyde Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet desteğiyle hayalini kurduğu işletmeyi açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ev hanımı iken şimdi iş kadını olduğunu dile getiren Kurt, yaptığı işin güzel ve zevkli olduğunu, yapmak isteyen ev hanımlarına da önerdiğini kaydetti.

 

 

Kurt, çocuklarının kendisine yardımcı olduğunu aktararak, "Biz üretiyoruz, servisçilik yapan eşim de pazarlamasını yapıyor. Hiçbir zaman satış sıkıntısı çekmedik. Haftada 3 defa toplama yapıyoruz. Her toplamada verimine göre ortalama 10-15 kilogram arasında ürün alıyorum. Yaptığım işle gurur duyuyorum. Buradan aldığım parayla çocuklarımı okutuyorum, evime katkıda bulunuyorum, sıkıntı çekmiyorum." dedi.

Bu işe başladıklarından bu yana ev ekonomilerinin de rahatladığına dikkati çeken Kurt, "Cumhurbaşkanımızdan, devletimizden Allah razı olsun. Onların sayesinde bugüne geldim. Bundan sonraki hayalim tesisi büyütüp ilçe dışına satış yapmak. Kendime inanıyorum ve güveniyorum." diye konuştu.

YORUMLAR 11
  • vazgeç 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ne diyelim maşallah azmi için. Çalışana her yerde aş var
    Cevapla
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış bura da da züğürdün malı züğürdün çenesini yoruyor kadına helal olsun azda olsa ailece üretime katılması çok önemlidir kanaatkar inşallah daha büyütmeye muvaffak olur
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    o zaman geçinemiyorum diyenlere ne diye yardım ediyorsunuz,geri ödemek kouluyla faizsiz kredi verin işlerini kursunlar. öyle yan gelip yatana yardım niye.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    haftada 3 toplama her toplama10-15 kg 3x15=45 kilo yapar ortalama perekende 12-15 tl arası satar 500-600 tl hasılat yapar iyi para basmış demekmidir masraflarını söylemedim
    Cevapla
  • Mustafa çoban 5 yıl önce Şikayet Et
    1 haftada 45 kilo ayda 180 kg yapar yilda 2tonu gecer bu miktar 12 liradan satsa yilda 24bin lira kazanıyor en az yaklaşık bir daha hesaplayin hesabınız yanlış.
    Cevapla
  • sina 5 yıl önce Şikayet Et
    45×4=180×15=2700 hesap ortada önce çarpım tablosunu öğrenelim sonra yorum yapalım.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    her şey güzelde önce Allah nasip edecek, yoksa siz ne yapsanız boş, varsa kaderinizde zenginlik sizi 40 yaşında da bulur 20 yaşında da, Allah her şeyin en iyisini bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle