Elektrikte destek ödemeleri bugün başlıyor

İhtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği verilmesine yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2 milyon 22 bin haneye elektrik desteği ödemesi bugün başlıyor.

Elektrikte destek ödemeleri bugün başlıyor
Elektrikte destek ödemeleri bugün başlıyor
GİRİŞ 01.03.2019 09:06 GÜNCELLEME 01.03.2019 09:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik faturalarında yardımcı olacak. ResmiGazete'de yayınlanan uygulamaya göre verilen destek; 40,31 TL ile 80,63 TL arasında değişecek. 
 
Elektrik tüketim desteği kapsamında bulunan hanelere, hanedeki kişi sayısı kriteri dikkate alınarak aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutara kadar destek verilecek.  1-2 kişi 75 kilovatsaat, 3 kişi 100 kilovatsaat, 4 kişi 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kişi yaşayan hanelere aylık 150 kilovatsaat elektrik desteği verilmiş olacak. 

 

 

Elektrik tüketim desteği kapsamında yatırılacak tutarların hesaplanmasında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından onaylanan elektrik faturalarına esas tarife tablolarında alçak gerilim seviyesinden bağlı mesken abone grubu için belirlenmiş bedeller ile pay, fon ve vergilerin mesken haneler için uygulanan tavan oranları dahil edilerek kilovatsaat başına ortaya çıkan birim bedel dikkate alınacak.
 
ELEKTRİK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
 
Vatandaşlar elektrik desteği almak için başvurularını bugün itibarı ile yaşadıkları il ya da ilçede bulunan Sosyal Yardımlar Müdürlükleri'nden yapabilecekler. Elektrik desteğine hak kazananlar PTT üzerinden duyurulacak ve destek ödemeleri de yine PTT üzerinden yapılacak. Vatandaşlar PTT'den elektrik faturası ödemeye gittiklerinde destek miktarından arta kalan kısmı ödeyecek.
 

YORUMLAR 3
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Başımızı sokacak evimiz var alamayız. Verilen odemeler bize yansır ondan eminim
    Cevapla
  • Abdurrahman Samur 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yardımın çoğunu doğu ve güneydoğu alacak zaten oralarda full kaçak kullanılıyor bir adamın evinde en az 3-4 elektrikli soba yanıyor su kazanı hiç durmadan çalışıyor yemek çay dersen elektrik ile aylık faturası 15-20 tl ayrıca tüm ev halkı yeşil kartlı ve sürekli yardım alıyor bunlar faydalanacak
    Cevapla
  • Buda geçer bir gün 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz destek istemiyoruz dağıtın bedelini almasınlar yeter 140 tl lik faturanı 40 tl si dağıtım bedeli her ay 40 tl veya daha fazla dağıtım bedeli alınıyor bu bir soyguntur
    Cevapla