Türkiye'nin yeni İHA'sı tüm dünyanın dikkatini çekti

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yayınlanan Akıncı İHA infografiği, askeri teknolojiyle ilgili yayınlar yapan dünyaca ünlü Jane's dergisinin Twitter hesabından paylaşıldı.

GİRİŞ 28.02.2019 05:54 GÜNCELLEME 28.02.2019 08:34
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye insansız hava aracı teknolojilerinde sınıf atlatacak taarruzi İHA Akıncı üretimi, askeri teknoloji konusunda yayınlar yapan kuruluşlar tarafından da yakından takip ediliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yayınlanan Akıncı İHA infografiği, büyük ilgi toplamıştı.

ABD merkezli aylık askeri strateji ve teknolojisi dergisi Jane's, bugün Akıncı İHA infografiğini resmi Twitter hesabında paylaşıldı.

 

 

AKINCI İHA'NIN ÖZELLİKLERİ

Akıncı İHA Projesi kapsamında 40.000 fitte 24 saat havada kalış süresi, 4.5 ton ağırlığında, 900 kg faydalı yük, 450 kg dahili faydalı yük taşıyabilecek. Kanat açıklığı 20 metre olan, Milli Elektronik Destek Podu, Milli AESA Radarı, Milli Görüş Hattı ve Uydu Haberleşme sistemi ile donatılacak olan AKINCI, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ / TEI tarafından geliştirilen PD 220 motoru ile havalanması hedefleniyor.

Türkiye’nin bu sınıfta İHA geliştiren 3 ülkeden biri olacağı belirtilen projede AKINCI’nın MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombayla donatılabileceği aktarıldı.

YORUMLAR 23
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah.
    Cevapla
  • alican 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin önüne sürekli terörü, darbecileri,chp'yi,pkk'yı,fetö gibi alçakları koymasalar demekki kısa sürede neler yapamayız..On beş yılda hükümet olarak istikrar varken,muhalefet olarakta hainlerin bile cüret edemeyeceği icraatlar yapılıyor.Muhalefetin vizyonunda araştırma geliştirme üretim diye bir şey yok..Varsa yoksa bu ihaları,sihaları ve füzeleri yapanların önünü kesmek..Haçlı batının siyasi ve ticari çıkarlarını garantiye almak için reisin önüne takoz koymak..
    Cevapla
  • halil ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    MaşaALLAH ALLAHIM nazarlardan korusun emeği geçenlerden RABBİM razı olsun durmak yok daha daha ileriye inşaALLAH
    Cevapla
  • Vatandaş... 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin imkanları bu ve bunun gibi çalışan arkadaşlara amade edilmelidir.
    Cevapla
  • BamBamBam 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye Rusya'ya niye imrenerek bakıyoruz. Savunma sistemleri, kıtalar arası füzeleri ve 5. Nesil uçak yaptıkları için. Bizde yaparsak süper güç oluruz. Kaldıki ABD'nin bütçesi Rusya'nın tam 10 katı bizimde 20 katımız kadar fazla. Bu sistemleri yapıp sattığımızda ekonomimizde çok iyi yerlere gelir. İlk 10'a girmek hayal değil. Birde yer altı zenginlikleri bulursak kimse tutamaz Allah'ın izniyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle