ASKON: Bin yıl sürecek diyenler, ülkeyi 20 yıl geriye götürdü

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, 28 Şubatın yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Darbelerin insanımızı daha çok böldüğünü, insanımızı daha zayıf kıldığını belirten ASKON Başkanı Aydın, darbelerin kendi içinde farklı gerekçeleri olsa da asıl hedefinin millet iradesi olduğunu söyledi.

ASKON: Bin yıl sürecek diyenler, ülkeyi 20 yıl geriye götürdü
ASKON: Bin yıl sürecek diyenler, ülkeyi 20 yıl geriye götürdü
GİRİŞ 27.02.2019 19:10 GÜNCELLEME 27.02.2019 19:10

ASKON Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları söyledi;

Türk demokrasi tarihi 28 Şubat post-modern darbesinde olduğu gibi, dönem dönem sektelere uğratılmıştır. Her dönemin kendi içinde sözde farklı gerekçeleri olsa da, hedef her daim millet iradesi olmuştur. Darbeler insanlarımızı daha çok bölmüş, ülkemizi daha zayıf kılmıştır. Ha keza 28 Şubat 1997 post-modern darbesinde millet iradesi ile seçilmiş hükümet, adeta senaristlerin elinden çıkan bir senaryo ile al aşağı edilmiştir. Sözde düzmece kumpaslar kurularak dönemin mevcut iktidarı yıkılmış, milletin manevi değerlerine saldırılmış, ülke kaynakları talan edilmiştir. Bu dönemde halkını aşağılayan, onları hakir gören, milletinden uzak yoz düşüncelerin, halkına zulmünü gördük. İkna odalarını, itibar cellatlığını, sürgünleri, milletin istiklal ve istikbaline ihaneti gördük.

"ÜLKEMİZİ 20 YIL GERİYE GÖTÜRMÜŞTÜR"

Ve yine, bu ülkenin kaynakları heba edilmiştir. 28 Şubat sürecinde Anadolu Sermayesi itibarsızlaştırılmış, haysiyetiyle oynanmış, tehdit edilmiş, 20 yıl geriye götürülmüştür. Bankaların içi malum zihniyet tarafından boşaltılmış, gecelik faiz yüzde 7 binlere kadar çıkartılarak bir gece de malum zihniyet karunlaştırılmıştır. Türkiye finans sektörü nerede ise batma eşiğine getirilmiştir. TMSF’ye 18 banka devredilmiş, bu bankaların borç yükü ağır vergilerle halkımızın üzerine yıkılmıştır. Kamu borcunun 2001 yılında milli gelire oranı yüzde 77,9 olmuş, enflasyon yüzde 70’lere ulaşarak vatandaşlarımız enflasyon canavarına ezdirilmiştir. 28 Şubatın ülke ekonomisine maliyeti dile kolay 300 milyar doları bulmuştur. Nereden bakarsanız bakın bu rakamsal cinayetler ülkemizi bir sonraki merhalede IMF belasına muhtaç etmiş, bu beladan kurtulmamız ise yıllarımızı almıştır. Ülke kaynaklarımız heba edilmeseydi, bugün iktidarımızın büyük özveriler ile bizlerin hizmetine kazandırmış olduğu köprülere, otobanlara, yüksek hızlı trenlere, havalimanlarına bundan daha evvel kavuşmuş olacaktık. Ne var ki, 28 Şubat bin yıl sürecek diyenler, ülkemizi 20 yıl geriye götürmüştür.

MİLLETİNİN YANINDA OLAN ASKON DAHİ HEDEF ALINMIŞTIR

Darbeler demokrasi tarihimizin utanç vesikalarıdır. Öyle ki bu süreçte milletinin her türlü zorluk anında yanında bulunan ASKON gibi milletine, devletine, maneviyatına düşkün kurum o gün kara listeye alınmış, irtica raporlarına girmiştir.

Hamdolsun bugün milletin evlatlarının iktidarıyla bu karanlık tabloları geride bırakmış durumdayız. Lakin ihtiyatı hiçbir zaman elden bırakmamalıyız. İçte ve dışta, Türkiye’yi güçsüzleştirmeye çalışan zihniyetin emellerine ulaşmak için neler yapabileceğini, yakın bir tarihte; 15 Temmuz’da hep birlikte yaşadık. Bu nedenle gerçek değerlerimize her daim sahip çıkmalı, birlik ve dirlik içinde olmalıyız.