Çinli dev Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyor

Yıllık 4 bin ton iplik üretimiyle dünyadaki 4 büyük firma arasında yer alan Çin firması, Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde mart ayında üretime geçecek.

Çinli dev Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyor
Çinli dev Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyor
GİRİŞ 26.02.2019 16:08 GÜNCELLEME 26.02.2019 16:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

 İplik piyasasının devleri arasında yer alan Çinli Texhong firmasının Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım yapacağı bildirildi.

OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkezi Hong Kong'da bulunan Texhong Grup Üst Yöneticisi Zhu Yong Xiang ve beraberindeki heyet, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan'ı ziyaret etti. 

Ziyarette, Başkan Nursaçan tarafından misafir heyete OSB projeleri ve yatırım imkanları hakkında bilgi verildi. 

2004 yılında Hong Kong'da faaliyete geçen ve dünyanın önde gelen pamuk tekstili kuruluşlarından olan, yüksek kaliteli iplik ve kumaş üretimi yapan firma, mart ayında OSB'de üretime geçmeyi planlıyor. 

İplik dokuma, boyama ve tasarım gibi bölümleri olan firma, yıllık 4 bin ton iplik üretimi ile dünyada ilk 4 firma arasında yer alıyor. 
Yıllık cirosu 3 milyar dolar olan firmanın, 350 bin çalışanı bulunuyor. 

Firmanın önümüzdeki dönemde Kayseri ve Türkiye'nin farklı kentlerinde de yatırımlarını genişletmeyi hedeflediği belirtildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Emir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çinlileri ülkeye sokmamak lazım uygurlu kardeşlerimize yaptıkları ortada
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllık 4 000 ton..:)) ortalama bir iplik fabrikadı günde 20-25 ton iplik üretir ayda 25*30=250 ton ve yılda 250*12 = 3 000 ton iplik üretir..ne demek 4 000 ton iplik üreten şirket dünyanın en büyük şirketi türkiyede yıllık bu üretim kapasitesine sahip 500 fazla iplik fabrikası vardır..başyazıcı tekstilde kayseride aldıkları firmalardan..
    Cevapla
  • Saçma 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye kayseri???? Orada pamuk bile üretilmiyor niye kayseri? Niye ben söyleyeyim çünkü kayseri li milletvekilleri iyi çalışıyor. Kalmışlar
    Cevapla
  • analiz 5 yıl önce Şikayet Et
    gelmesin çinli istemiyoruz.
    Cevapla
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    haydi Türkiye'nin Japonya'sı Kayseri ve Gaziantepliler size her şey yakışır çünkü ben bir vatandaş olarak bu gözde iki şehir insanın çalışkanlığına hayranım Allah çalışmalarınız muhaffak kılsın.
    Cevapla
  • gayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadş sen nirde yaşıyorsun de hele bana bakayım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle