BDDK'dan taksit açıklaması ! 12 aya çıkarıldı

BDDK, bilgisayar alımları ve taşımacılık harcamalarında kredi kartlarındaki taksitlerini 6 aydan 12 aya çıkardı. Yurtiçine seyahat ve sağlık harcamalarında ise taksit sayısı 9 aydan 12 aya uzatıldı

BDDK'dan taksit açıklaması ! 12 aya çıkarıldı
BDDK'dan taksit açıklaması ! 12 aya çıkarıldı
GİRİŞ 26.02.2019 11:25 GÜNCELLEME 26.02.2019 12:22
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

BDDK tarafından, kredi kartlarındaki taksitlendirme süreleri bilgisayar alımları ve taşımacılık harcamalarında 6 aydan 12 aya çıkarıldı.

 

 

BDDK'dan yapılan açıklamada,  kurulun 25/2/2019 tarihli ve 8261  sayılı Kararı ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, 11/01/2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin değiştirildiği belirtildi.

Buna göre; tablet alımları hariç bilgisayar alımlarında ve taşımacılık ile ilgili harcamalarda 6 aydan 12 aya, seyahat acenteleri ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda 9 aydan 12 aya, kurumsal kredi  kartlarındaki genel taksit sınırının ise 9 aydan 12 aya çıkarılmasına karar verilmiştir.

 

 

Banka kartları ve kredi kartlarında ürün ve hizmet gurupları itibarıyla taksit sınırları ve yasağı şöyle:

 

YORUMLAR 19
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar o kadar uçtu ki taksitte fayda vermez iş,para olmayınca alın taksitinizi...!
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Azaltıldığında kızmıştım, artık telefon alamıyorum diye. Niye kızmıştım ki? Hem gereksiz alışverişten kurtuldum hem de biriktirip öyle aldım kimseye Borçlu olmadım. Bence gereksiz model yükseltme ya da lüks kullanıma kaçan sektörlerde taksit kısıtlaması yararlı bir uygulama.
    Cevapla
  • F.Ç 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli üretim, yerli sermaye gerisi hikaye.
    Cevapla
  • A.Yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar doğru söylüyorlar. Kredi ile cep tel almak serbest, kartla almak yasak.
    Cevapla
  • Bence 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominin kötü olmasının nedeni dış ülke malarının istilasıdır eğer kendi tlf üretemiyorsak baskasının telefonu almak icin neden kolaylık sağlayalım yada bunun icin alternatif neden üretelim belli basli tlfnların ne yarari var yada buna benzer faliyetlerin devlet büyüklerimizden ricam dır güzel ülkemi bu tefecilerden kurtarın ve bunlara kolaylık sağlamayalım hep beraber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle