Bakan müjdeyi verdi: Resimleri yolladılar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: "Şunun müjdesini veriyorum; arkadaşlarımız resimleri yolladılar. Antarktika'da geçici bilim üssümüzü kurduk."

GİRİŞ 25.02.2019 11:05 GÜNCELLEME 25.02.2019 12:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından da bilim üssünün fotoğraflarını paylaştı. 

Yerel seçimlerde 1 milyona yakın gencin ilk defa oy kullanacağını aktaran Varank "Bu gençlerimize bizim ulaşmamız lazım. Hem bu stantlarla onlara ulaşmaya çalışılıyor hem de ev ziyaretleriyle belediyecilik vizyonumuz anlatılmaya çalışılıyor." diye konuştu.

"Çok gururlandıran bir tablo"

Bakan Varank, Bolu'dan bir müjde vermek istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizim Antarktika'ya bilim üssü kurma projemiz var. Bu da sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner siyaset anlayışıyla ortaya konmuş bir proje. Bilim insanlarımız, 3. bilim seferlerini şu anda Antarktika'ya düzenliyor. Bizim Antarktika anlaşmalar sisteminde söz sahibi olup orada kalıcı bir üs kurmamız için bu bilim seferlerinin yapılması ve orada geçici bir üs kurma faaliyetinin gerçekleştirilmesi gerekiyordu.

Şunun müjdesini veriyorum; arkadaşlarımız resimleri yolladılar. Antarktika'da geçici bilim üssümüzü kurduk. Çok gururlandıran bir tablo var. Bayrağımızı oralarda dalgalandırmak, sancağımızı dalgalandırmak bizler için gurur verici. 

 Ayrıca oldukça meşakkatli bir süreç, bilim insanlarımıza da teşekkürlerimizi yolluyoruz. Nasıl eziyet çektiklerini, nasıl fırtınaya tutulduklarını bana telefonda da anlattılar. Ülkemize hayırlı olsun inşallah."

 

YORUMLAR 3
  • İnanan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel haber şimdi Antarktika için 1 araştırma gemisi alınması veya yapılması ve akabinde geçici değil sürekli üs olması gerekiyor. Ve bu ilerlemeyi uzayda da göster memiz gerekiyor.
    Cevapla
  • hurmiye KALABALIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Gurur duyuyoruz Ülkem Türkiyenin yükselişi bu Allah cc her guzel alanda ilerlememize yardımcı olsun inşallah. Türkiyemin kalkınması müslüman devletlerin kalkınması da olacaktır.
    Cevapla
  • Halk 5 yıl önce Şikayet Et
    şaha kalkışımızın, dirilişimizin göstergesidir bu.. bu gururu bize yaşatan herkese teşekkür...
    Cevapla