Bankalar Birliği'nden IMF açıklaması!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye'nin IMF ile hiçbir işi yoktur. Sadece Halkbank'ın ilk üç ayda esnafa dağıttığı kredi miktarı 10 milyar liradır. Yani IMF'ye gidecek halimiz yok, paramız pulumuz var." dedi.

Bankalar Birliği'nden IMF açıklaması!
Bankalar Birliği'nden IMF açıklaması!
GİRİŞ 23.02.2019 17:13 GÜNCELLEME 23.02.2019 17:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Balkantürksiad'ın düzenlediği sinerji toplantılarına katıldı. Eylül ayında yeni ekonomi programı açıklandığını belirten Aydın, Eylül ayından sonra 3 ayda Türkiye'de kurda, devletin borçlanmasında, uluslararası arenada, rezervlerde son derece olumlu gelişmeler gördüklerini ifade etti. "Bu kadar hızlı tepki veren başka bir ekonomi yok, bizde var" diyen Hüseyin Aydınşöyle konuştu:

"Dolayısıyla iş adamlarımız, girişimcilerimiz de deneyimli. Bugün artık düne nispetle çok net önümüzü görüyoruz. Beklentilerde son derece olumlu iyileşmeler görüyoruz. Bütün bunlar bizim güçlü ve sağlıklı kalmamıza vesile oluyor. Bütün bunlar yapılacak iş olunca, bunu destekleyecek bankacılık sistemi de sağlıyor. Bugün, Allah'a hamdolsun son 1-1,5 aydır fevkalade bir bolluğa, rahat  bir likiditeye sahibiz. Türk bankacılık sisteminde öz kaynağımızda, likitte  problemlerimiz vardı ama dengelenme ve disiplinle, yeni ekonomi programıyla şu  anda likitte de ciddi bir artışa sahibiz. Türkiye'ye tekrar sermaye akımı  başlamıştır. Alınan önlemlerle devletin edimlerini yerine getirmesi, daha az  borçlanıyor olması, Türk bankacılık sistemini rahatlatmıştır. Likiditemiz olunca  üstüne oturacak halimiz yok. Onu bireylere ve firmalara kullandırmamız gerekiyor.  Bu, hemen kredilerde bir toparlanmaya vesile oldu. Artık kredilerdeki negatif  gidişat bitmiştir. Son 10 gündür krediler, pozitif gidiyor. Hem de temel altyapı  yatırımlarda geriye dönük yatırımlar olduğu halde."

'Ülkenin kaynaklarını çar-çur falan etmedik' 

Futbol kulüpleri ile ilgili konuşan Aydın, "Biz zaten spor kulüpleri ile çalışıyoruz. Spor kulübü ile çalışan bir sürü banka var. Ne kadar destek vermişsek, hepsini piyasa koşullarında vermişiz. Spor bir ekonomidir. Yayıncı kuruluşun Türkiye'deki yayına verdiği rakam 500 milyon dolardır. Futbol ekonomisidir. Biz bu endüstrinin ayakta kalmasını, rekabetin ve bu değerin sürmesini istiyoruz. 3 büyük kulübün yıllık ortalama geliri 600 milyon TL civarındadır. Şampiyon olacak bir takımı 250 milyon TL'ye kurabilirsiniz. Nakit akışlarında bozukluk var, teminatta sıkıntı yok. Biz nakit akışkanlıklarını düzenlemek istiyoruz. Sadece biz değil, UEFA, TFF, kreditör olarak biz de istiyoruz, müşterimiz de istiyor. Kimseyle yüzde 8 ile bir kredi yapılandırması, ülkenin kaynaklarını çar çur falan etmedik. Bir ticaret yapıyoruz. Bunları verirken de son derece uygun koşullar ile veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin IMF ile hiçbir işi yoktur"

Aydın, Ziraat Bankasının Türkiye dış ticaretinin yüzde 14'lük bölümünü  tek başına karşıladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

Türkiye'nin IMF ile hiçbir işi  yoktur. Sadece Halkbank'ın ilk üç ayda esnafa dağıttığı kredi miktarı 10 milyar  liradır. Yani IMF'ye gidecek halimiz yok, paramız pulumuz var."

 "Daha kıt kaynağın daha ekonomik kullanımı olacak"

 "Bugün 'Ekonomiye cemre düştü' başlıklı bir haber yapıldı. Ben böyle  bir hal göremedim. Resmi rakamlarda bu yönde. Sizin fikriniz nedir?" sorusu  üzerine Aydın, şunları kaydetti:

"Biz, öncü göstergeleri görebiliriz. Ne kadar önümüzü görüyorsak  ayağımızı ona göre gaza yüklüyoruz. Şu anda öncü göstergeler, havanın açılmakta  olduğu, verilen tepkilerden de olumlu seyir gösterdiği yönünde. Çok değil, son 15  günde. Bu, sizin kapıya henüz gelmemiş olabilir ama buna emin olun, samimi olarak  söylüyorum. Biz, burada olacağız, bu işleri yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla  olmamış bir şeyi olacak gibi söylemek, bizim kredibilitemize de zarar verir.  Yönettiğimiz kuruma da zarar verir.
     
"Türkiye dün neyi başardıysa bundan sonra onu başaracak."

  Aydın, farklı sektörlerde, katma değeri yüksek üretim yapmanın  gerektiğini dile getirerek, "Üretim modelimizi değiştirmemiz lazım. Zorlanacağız,  bundan sonra daha kıt kaynağın daha ekonomik kullanımı olacak. Belki  2010-2012'deki gibi olmayacak ama önümüzü mutlaka görüyor olacağız. Bundan en  ufak bir şüpheniz olmasın." dedi.

YORUMLAR 1
  • mmed 5 yıl önce Şikayet Et
    youtube de imf ile anlaşma takvimi veren alçaklara da gereken cevaplar verilmeli
    Cevapla