Bakan Albayrak uyardı: 7 liradan alanlar yapıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ülke TV-Kanal 7 ortak yayınında sunduğu yaptığı açıklamada ‘seçim sonrası dolar 10 lira olacak’ diye söylenti yayanların 7 liradan dolar alanlar olduğunu söyledi.

Bakan Albayrak uyardı: 7 liradan alanlar yapıyor
Bakan Albayrak uyardı: 7 liradan alanlar yapıyor
GİRİŞ 22.02.2019 09:22 GÜNCELLEME 22.02.2019 09:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Albayrak “Farklı mecralarda kötücül yaklaşımla yapılan bir operasyonun parçası olarak bu kampanya devam ediyor. Siz ne yaparsanız yapın, bir kesim var, müzmin bir kötücül yaklaşımla, ekonominin dinamiğini bozmaya yönelik bir kampanyayı sürdürüyor. Bu kesimin söylemlerine cevap vermeyi bile doğru bulmuyorum. İşin bir de psikolojik boyutu var. 7 TL’den dolar alanlar 10 TL’yi bekliyordu. Ancak şimdi 5 TL’ye indi. Trend aşağı yönde ilerledikçe, bu havayı bozup tersine çevirmeye çalışanlar bu söylentileri yayıyor” dedi. 

 

 

DAHA DA GÜÇLENDİK 

Türkiye ekonomisi üzerine oynanan oyunlara en iyi şekilde cevap verildiğini söyleyen Bakan Albayrak şunları söyledi:

“Oynanan resmi ve hikayeyi görebilen topluma kavuşmayla birlikte sınamalardan Türkiye güçlenerek çıktı. Dengelenme sürecini başarıyla geride bıraktık. Sorumluluğumuzun çok daha yüksek ve yoğun olduğu kapıyı açtık. 2015 yılının 24 Kasım’ı o günkü kabinenin açıklandığında 30 dakika önce Rusya ile bir kriz yaşamıştık. Tüm o yaşadığımız süreçler çok farklı tecrübeler ve farklı hayırlara sebebiyet verdiğini düşünüyorum” dedi. Bu arada Bakan Albayrak dün ayrıca KDV iadelerinde önceki gün devreye giren ‘hızlı ödeme’ sistemine ilişkin Twitter hesabından “Söz verdik, hayata geçirdik. Mükelleflerin KDV iadelerini 10 günde tamamlayacak yeni düzenlememiz hayırlı uğurlu olsun” açıklaması yaptı.

 

 

TANZİM SATIŞ FİKRİ CUMHURBAŞKANIMIZIN

Bazı kesimlerin son olarak gıda fiyatları ile oynayarak belli amaçlara hizmet ettiklerini söyleyen Albayrak, bu saldırılarına da tanzim satış noktaları ile karşılık verdiklerini ifade etti. Albayrak şunları söyledi:

“Tanzim satışlarının fikir babası sayın Cumhurbaşkanımızdır. sosyal hizmetin bir parçası olarak, fırsatçılığı engelleyecek şekilde. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla koordineli bir şekilde Bakanlar Kurulu’nda bir adım atalım dedik. Çok net altını çiziyorum artık; stratejik alanlarda devlet olmak zorunda. Enerji piyasalarında emniyet sübabı olarak barajlarımızla oradayız.”

YORUMLAR 9
  • Turk 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 0.01 lira olabilir
    Cevapla
  • Tck 5 yıl önce Şikayet Et
    Akp iktidarının en kötü yönetimi bu dönem reisin kesinlikle köklü bir değişiklik yapması lazım yoksa oy kaybı çok olur öncelik egitim maliye olmalı
    Cevapla
  • Sualp 5 yıl önce Şikayet Et
    Faiz ne zaman düşecek?
    Cevapla
  • doğruları konuşan 5 yıl önce Şikayet Et
    hiç
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Piyasadan yüklü miktarda döviz alanlar belli değil mi? belli kesinlikle devlet bunları biliyor. Devlet önlemini almalı bunların bel altına vurmalı gerekirse
    Cevapla
  • SUTCU 5 yıl önce Şikayet Et
    dolari 6 .7 liradan alip 10 lira olacak diye bekleyenlere cok iyi mujdelerimiz olacak bir iki ay içinde akdenizdeki sondajlarda guzel sonuclar çıkarsa dolar 4 tl olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle