İşsiz anneye 2 bin 420 lira

Kadın istihdamının artırılması için İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programları’na katılan annelere, günlük 77 lira 70 kuruş cep harçlığı ve aylık 400 lira çocuk bakım desteği veriyor.

İşsiz anneye 2 bin 420 lira
İşsiz anneye 2 bin 420 lira
GİRİŞ 18.02.2019 08:31 GÜNCELLEME 18.02.2019 08:36
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması amacıyla pek çok destek sağlanıyor. Bu konuda da işsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının artırılması için en büyük desteği Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) veriyor. Bu kapsamda İŞKUR, düzenlediği İşbaşı Eğitim Programları’na katılan çocuklu annelere para kazanma fırsatını sunuyor. 

 

 

GÜNLÜK OLARAK ÖDEME 

İşsiz çocuklu annelerin sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları’na katılmaları durumunda, İŞKUR tarafından kendilerine, günlük 77 lira 70 kuruş ödeme yapılıyor. Söz konusu programlara katılıp hem iş tecrübesi kazanan hem de cep harçlığı alan kadınların elde edeceği kazanç, 26 gün üzerinden hesaplanıyor. Yani bir aylık program sonunda işsiz anneler 2 bin 20 lira ödeme alıyor. 

 

 

ÇOCUK BAKIM PARASI 

Sanayi sektöründeki işbaşı eğitim programına katılan annelere, cep harçlığının yanı sıra 2-5 yaş arası çocukları için, program boyunca aylık 400 lira bakım desteği veriliyor. Örneğin, imalat sanayiinde düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan bir anne, 2019 yılında 6 ay boyunca aylık 2 bin 20 TL harçlık ve 400 TL bakım desteği olmak üzere toplam 2 bin 420 lira alabilecek. 

6 AY SÜRÜYOR 

İşsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmelerini ve tecrübe edinmelerini sağlamayı amaçlayan işbaşı eğitim programları, çalışanların işgücü piyasasında kendilerini tanıtmaları açısından da önemli bir fırsat sağlıyor. İşbaşı eğitim programı, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde 6 ay, diğer sektörlerde 3 ay kadar uygulanıyor. 

NEREYE BAŞVURULACAK?

Bu imkandan yararlanabilmek için annelerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekiyor. Başvuru için çocuklara ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilecek.

YORUMLAR 52
  • rukiye 5 yıl önce Şikayet Et
    yav kardeşim kadın çalışsın kadın çalışsın nedir kadını evden çıkarıyorsunuz.erkekler çalışup baksın kadınlarına kadınlarda az biraz kanaatkar olsun. olan analı babalı oksuz yetim gibi el elinde kalan çocuklara oluyor. kadını. ve yerim evimdir. beyim çalışıp getirir ben yerim bende evime cocuklarıma sahip çıkarım.
    Cevapla
  • kainat 5 yıl önce Şikayet Et
    Gitgide Avrupalılaşıyoruz, 10 sene sonra genç nüfus azalıyor diye basbas bağırmaya başlarız. Çalışan kadın çocuk yapmak istemez, bu çocukları kim ahlak ile yetiştirecek? İslamın anneye yüklediği görev ney? Kadınlar gitgide erkekleşiyor maalesef, geleceğimiz hiç de iç açıcı değil.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    kadınlar kızacak ama çalışmak zorunda olmayan kadınlar çalışmasa sadece ülkede işsiz kalmaz..
    Cevapla
  • atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kızar diye korkuyorsan uygulanan algı yönetimi başarılı olmuş demektir. Sen doğruyu söyle 10. köyü bulursun mutlaka.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun aynen devam!
    Cevapla
  • FARKINDA MISINIZ? 5 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuzda bu ülkeden Siyonist/Rockefeller/PENTAGON/ABD/CIA/FETÖ'yü söküp attık ama ülkemizde bir de Siyonist/Rothschild/KÜRESELCİLER var. Bunlar da sessiz ve derinden çalışmaya devam ediyor. Bu gün bize garip gelen ve kendimize yakıştıramadığımız uygulamalar da bunların eseri. Kadın önünde erkeğe diz çöktürmek, kocanın hükmünü hiçe saymak, “kadına şiddet ve özgürlük” bahaneleriyle kadını öne çıkarmak, kadını aileden koparıp iş hayatına sokarak evden uzaklaştırmak, aile yapısını bozmak, zinayı suç olmaktan çıkarmak ve bunu bir çeşit aşk gibi “yasak aşk” göstermek, çocukların internet oyunlarıyla esir alınması, ahlakın, insani değerlerin ve dinin içini boşaltmak vb. Küreselcilerin işi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle