Bakan duyurdu! 8 bin bekçi alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacaklarını açıkladı.

GİRİŞ 13.02.2019 16:39 GÜNCELLEME 13.02.2019 16:39
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacaklarını açıkladı.

 

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 bin bekçinin alımının yapılacağı duyurulmuştu.

Bekçi olmanın şartları neler?

 

Bekçi alımı için başvuru tarihi ve şartları, Polis Akademisinin "www.pa.edu.tr" internet sitesinden duyurulacak. Başvuruları kabul edilen ve şartları yerine getiren 10 bin bekçi, Polis Akademisi Başkanlığınca verilecek eğitimin ardından 73 ilde görevlendirilecek.

Geçen yıl kasım ayında 15 il için 7 bin bekçi alımı valilikler tarafından yapılmış, sınavlarda başarılı olanların eğitimleri il emniyet müdürlüklerine bağlı eğitim şubelerinde verilmişti.

Bekçi alım ve eğitimi Polis Akademisi'nde yapılıyor

Valilikler tarafından alımı yapılan ve eğitimleri il emniyet müdürlüklerince verilen çarşı ve mahalle bekçilerine ilişkin yönetmelik değişikliği 2 Mart 2018'de yürürlüğe girmiş, bekçi alım ve eğitim yetkileri Polis Akademisine aktarılmıştı.

Bekçi olabilmek için başvuran adayların Türk vatandaşı olması, lise ve dengi okul mezunu olması ve başvurdukları illerde en az bir yıl ikamet etmeleri gerekiyor. Ayrıca adaylardan 30 yaşından yukarı olmama, görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmama, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama gibi şartlar aranıyor.

Aranan şartları taşıyanlar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak.Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri ise iptal edilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Xcxc 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz ve devletimiz var olun hep efendim
    Cevapla
  • kelleci 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın soylum yaşım 34 oldu biz hala memur olucaz puan var ama maalesef yaş ozaman siz bu sınavları 20-30 yaş arası yapın bizlerin her 2 yılda umutlarımız boşuna artı paramızda gidiyor memurluk yaşını 40 'a kadar çıkardınız ama 40 yaşa kadar alım görmedik.düğün paketimizide 6 sene kendimiz ödedik özel sektör çalışanıyız işimiz var ALLAH 'a şükür ama garantimiz yok neyse sizlere iyi alımlar
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    askerliğimi dağcı komando olarak yaptım dağlarda nöbet tutup terörist avına çıktım komanda parkurunda eğitim aldım uzun kısa farketmez bomba atar havan mg3 bixi nerdeyse kullanmadığım silah kalmadı gel görki lise mezunu olamadığım için sivilde bekçi bile olamıyorum.
    Cevapla
  • Ahmet oğuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım İSKENDERUN da senden haber bekleyen var
    Cevapla
  • Sançes 5 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz bir uygulama bekçilik. Vatandaşın omuzlarına bir yük daha bindi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle