Türkiye'nin altın rezervleri nerede? Bakan Albayrak cevapladı!

Yıllardır Türkiye'nin altın rezervleriyle ilgili şehir efsanesine dönüşen tartışmayı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak canlı yayında sonlandırdı. Albayrak, Türkiye'nin yurt dışında altın rezervi olmadığını, bütün altınların Türkiye'ye getirildiğini söyledi.

GİRİŞ 07.02.2019 23:24 GÜNCELLEME 07.02.2019 23:25
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

NTV'de katıldığı canlı yayında gençlerin sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin altın rezervlerinin durumu ve yeriyle ilgili önemli bir yanlış bilgi hakkında değerlendirmede bulundu.

 

 

Şule Göçmen isimli bir öğrencinin "Venezuela'da yaşanan olaylardan sonra İngiltere Venezuela'nın altın rezervlerine el koydu. Olası bir durumda bizim ABD ve İngiltere'deki altın rezervlerimizin akıbeti ne olur" şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"ALTIN REZERVLERİMİZİN TAMAMI TÜRKİYE'DEDİR, YURT DIŞINDA ALTINIMIZ YOK"

 

 

"Güzel bir soru. Burada bir eksiklik var, hemen düzeltelim. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin Merkez Bankası'nın bütün altın rezervleri Türkiye'dedir. Hiçbir tane altını yurt dışında değildir.

"SON DÖNEMDE DIŞARIDA OLANLAR DA TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ"

Eski dönemde belki farklı farklı ülkelerde vardı ama şimdi, son dönemde attığımız adımlarla birlikte hepsi Türkiye'de.

"YERLERİNİ SÖYLEMEYEYİM AMA..."

Altın rezervlerimiz de, nakit rezervlerimiz de, yerlerini söylemeyeyim ama, Türkiye Cumhuriyeti devletinin topraklarındadır."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • MURAT 5 yıl önce Şikayet Et
    2 gün önce TV de haber oldu,Ziraat ve Vakıfbank Londra'dan 37 ve 26 ton altınımızı Türkiyeye getirdiler.Halkbank New York'tan 22 ton altını getirtmek için harekete geçti diye ben izledim.
    Cevapla
  • Hırsız ingiltere 5 yıl önce Şikayet Et
    HIRSIZ ingiltere. saddamın altınlarını çaldı. hırsız fransa libyanın altınlarını çaldı abd saudi amerikanyanın altınlarını ırakın suriyenin ... Liste uzayıp gider. dört bir yanımız EŞKİYA Ülkeler ile çevrili. İngilizlerden OSMANLININ Ve HİLAFETİN kaldırılmasının İNTİKAMINI alacağız vakit yaklaşıyor
    Cevapla
  • Fahri 5 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz bankalarına sormak lazım, cünkü ingiltere bizim bankaların borcuna karşılık rehin olarak tutuyordu.İngilizlerin hamlesi ne olacak göreceğiz
    Cevapla
  • ismet 5 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankasının yuzde 18 lik kısmida ispanyalı bir ailede onuda almak lazim 2devlet merkez bankasindan direk para alabilmeli bankalar aracı olmamalı o kadar
    Cevapla
  • Efsane 5 yıl önce Şikayet Et
    2002 den önce çok önemli bir bölümü yabancıların elindeydi. Elhamdülillah yüzde 55 i devletimizin su an. Kontrol yavaş yavaş devlete geçiyor. Inşallah tamamını devletimiz kontrol altına alir.
    Cevapla
  • afERin 5 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür ve hatta başka devletlerinde bizde, nereden nereye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle