Fiyatı ucuzlayınca hamsinin papucu dama atıldı

Gelibolu açıklarında balıkçılar tarafından bolca avlanan sardalya, Karadeniz hamsisinin yerini aldı.

Fiyatı ucuzlayınca hamsinin papucu dama atıldı
Fiyatı ucuzlayınca hamsinin papucu dama atıldı
GİRİŞ 07.02.2019 16:44 GÜNCELLEME 07.02.2019 16:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Balıkçı tezgahlarında hamsinin yerini alan kilosu 10-15 liraya kadar düşen sardalya, tezgahları şenlendirdi.

Tezgahlarda kilosu 10 ile 15 lira arasında satılan sardalya, vatandaşlar tarafından ilgi görürken, kilosu 25 liradan satılan hamsi, sardalyanın gölgesinde kaldı.

Edirne Balık Pazarı balıkçılarından Feridun Bistren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelibolu'da balıkçı teknelerinin limanlara bol sardalya ile döndüğünü ve fiyatının yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Sardalya fiyatının uygunluğu nedeniyle yoğun satışları olduğunu ifade eden Bistren, "Sardalyanın en güzel dönemine girdik. Fiyatlar makul seviyede. Hamsi de azalıp fiyatı artınca sardalya, tezgahta en çok ilgi gören balık oldu. Vatandaşlar talep gösteriyor. Balık çok iyi bir omega kaynağı. Hem ucuz hem de sağlıklı bir besin. Herkesi ucuz ve bol balık yemek için pazarımıza davet ediyoruz." diye konuştu.  Balıkçı Hamza Köksoy da sardalyanın fiyatının daha da düşebileceğini belirterek, "Satışlarımız çok iyi. Sardalya, hamsinin tahtına geçti. Artık hamsi fiyatları ucuzlamaz. Bundan sonra sardalyanın dönemi başladı." dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    her seferinde haberlerde balıkçılarda yalan söylüyor her yıl her ay aynı seneryo balık bu sene çok ucuz millet balık yiyecek deniyor balıkçıya gittiğimizde alakası olmayan fiyatlar insanların aklıyla resmen alay ediliyor
    Cevapla
  • Yüzdeelli 5 yıl önce Şikayet Et
    Sardalya yağlı değilse asla yenmez. Kupkuru olur eti. Saman gibi. Sardalyanın en tatlı ve yağlı olduğu ay Ağustos ve Eylül aylarıdır. Ben de gördüm bugün tezgahta sardalyaları ama cesaret edip alamadım. Alanlar bilgilendirirse sevinirim.
    Cevapla
  • Zaten 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok ucuza yedik bu sene hamziyi odq dolar kurundan etkilenmiş nede olsa amerikan borsasında yüzüp geliyor bu milleti iyice enayi yaptı bu ticaretle uğraşanlar 15 tl den aşağı almadım koca kış ne 25 i
    Cevapla