Bakan'dan 50 bin kişiye iş müjdesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nin büyütülmesi ile yaklaşık 300 yeni fabrika kurularak, 50 bin kişilik ilave istihdam sağlanacağını söyledi.

Bakan'dan 50 bin kişiye iş müjdesi!
Bakan'dan 50 bin kişiye iş müjdesi!
GİRİŞ 07.02.2019 16:43 GÜNCELLEME 07.02.2019 16:43

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) 55. yıl ödül töreninde yaptığı konuşmada bu sene ilk defa Ar-Ge ve girişimcilik alanlarında ödül verilmesini ASO’nun konuya ilişkin farkındalığını göstermesi açısından oldukça anlamlı olduğunu kaydederek, ''Buradaki 54 firmanın 30’u yatırım teşviklerimizden faydalanmış. Bu firmaların toplam 8 milyar liralık sabit sermaye yatırımını teşvik belgesine bağlamışız ve 7 bin kişilik ilave istihdam oluşturulmasına katkıda bulunmuşuz. KOSGEB desteklerinden 26 firmamız yararlanırken, 29 işletmemiz de Bakanlığımızca verilen Ar-Ge merkezi belgesine sahip olarak çeşitli avantajlardan faydalanmaya devam ediyor'' ifadelerini kullandı. 

''Aramızdaki 11 firma, Ankara Kalkınma Ajansından 3,5 milyon liralık proje desteği almış'' diyen Varank, konuşmasına şöyle devam etti: 
 
''2018 yılı ihracatındaki yüzde 17’lik artış ve Türkiye beşinciliği tesadüf değil. Ne mutlu ki Birinci Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili çok müspet gelişmeler var. Bölgemiz 10 milyon metrekare daha büyüyecek ve bu rakam yaklaşık 300 yeni fabrika ve 50 bin kişilik ilave istihdam demek. Kamulaştırma faaliyetleri bu sene başlıyor, önümüzdeki 2 senede de inşallah yatırımlar başlayacak. Mevcut firmalarımızın 2018 yılını performansına baktığımda 10’dan fazla firmanın 500 milyon lirayı aşan tutarda yeni yatırım yaptığını gördüm, ki bu firmalar güçlü bir ihracat potansiyeline sahip. Döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen 1. OSB’deki elektrik tüketiminin azalmadığını görüyoruz. Mesleki eğitim istihdam ilişkisi açısından burası Türkiye için bir rol model. Sanayici İşbirliğinde Eğitim Projesi ve Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde yetişen gençlerimizin yüzde 97’si ilk staj yapmaya gittiği firmada istihdam edildi. Türkiye ortalamasının yüzde 15 olduğu gerçeğinden hareketle Mesleki eğitimde Ankara 1. OSB'nin gösterdiği bu performansın, ülkemizin geneline yayılması en büyük arzumuz. Sahip olduğumuz genç ve dinamik işgücünü en iyi şekilde yetiştirmek ve profesyonel hayata hazırlamak hem kamunun hem de özel sektörün güçlü ve sürekli bir iş birliği içinde çalışmasıyla mümkün. Biz bakanlık olarak gerek meslek liseleri, gerekse üniversite sonrası sanayi istihdamını artıracak politikalara özel önem veriyoruz. Bu kapsamda Sanayi Doktora Programımız çok yeni bir bakış açısı getiriyor. Amacımız sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını, reel sektör ve akademi işbirliğiyle yetiştirmek ve sonrasında aktif bir şekilde istihdam etmek. İki hafta önce desteğe hak kazanan projelerin imza törenindeydim. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra sanayide istihdam edilirse, yüzde 40’la yüzde 60 arasında değişen maaş desteğini de 3 yıl boyunca devlet olarak biz karşılayacağız.''