Baklava fiyatlarında büyük değişim!

Geçtiğimiz yıl fıstık fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle kilosu 120 liradan satılan baklava bu yıl 70 liraya kadar geriledi.

Baklava fiyatlarında büyük değişim!
Baklava fiyatlarında büyük değişim!
GİRİŞ 07.02.2019 10:59 GÜNCELLEME 07.02.2019 11:00
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Adana’da baklava üreticisi Mehmet Tekin, geçen yıl yaşanan fıstık krizinin ardından bu yıl hasadın bol olması nedeniyle baklavanın fiyatının düştüğünü belirtti. Tekin, kaliteli baklavanın kilosunun 70 TL’den satıldığını söyledi.

 

 

Adana’da ailesiyle birlikte 40 yıldır fıstıklı baklava, şöbiyet, dürüm, dolama, bülbül yuvası, fıstık ezmesi ve su böreği üretimi yapan Gaziantepli Mehmet Tekin, geçen yıl 220 TL’ye satılan fıstığın kilosunun bu yıl ürünün bol olması nedeniyle 140 TL’den alıcı bulduğunu söyledi. Tekin, buna bağlı olarak geçen yıl 120 TL’ye kadar çıkan ’kaliteli baklavanın kilosunun da bu sene 70 TL’den satıldığını kaydetti. Tekin ayrıca, baklava yapımının her aşamasının ustalık isteyen bir meziyet olduğunu dile getirdi.

Tekin, baklavayı daha ucuza yemek isteyen vatandaşların da kendilerinden baklava hamuru alarak evlerinde baklava imal edebildiğini söyledi.

YORUMLAR 33
  • dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    70 az mı kim alacak kim yiyecek
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Orta direk kalmadı ki evine baklava alabilsin.Bir dönemler vardı orta direk kesim şimdilerde 3 dilim yiyebilen ya var ya yok fiyatı pahalı milletin ağız tadı kalmadı bayramlarda dahi baklava yiyebilmek artık hayal maalesef...
    Cevapla
  • BakSimdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Millet yemiyorsa hergun tonlarca baklavayi kime satiyorlar? Bir düşün bakalım.. birakin bu fakir edebiyatini artik, yediginiz önünüzde yemediginiz arkanizda..
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    70 TL gb. bir fiyat ucuz mu?
    Cevapla
  • tu_TS_ak 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim gordugumuz fiyatlar hâlâ 140larda
    Cevapla
  • yakup 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemeyince böyle olur işte her ürün için böyle yapılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle