Elektrik faturalarına ayar geliyor

Elektrik faturaları içerik yönünden sadeleştirilecek. Bu amaçla halen faturada yer alan belli kalemlerin çıkarılması ya da diğer kalemlerin içine konulması gündemde. Bakan Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketleriyle yaptığı toplantıda kesinti ve arızalar konusunda da hatırlatmada bulundu.

Elektrik faturalarına ayar geliyor
Elektrik faturalarına ayar geliyor
GİRİŞ 06.02.2019 12:34 GÜNCELLEME 06.02.2019 14:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçen hafta çarşamba günü elektrik dağıtım şirketlerinin patronları ve üst yöneticileriyle bir araya geldi. Dönmez, patronlara hizmet kalitesini etkileyen elektrik kesintileri ve arızalar konusunda bazı hatırlatmalarda bulundu.

 

 

Dönmez, elektrik arıza ve kesintilerinin abone şikayetlerinin ilk sırasında geldiğine işaret etti, “Arızalara ve kesintilere daha hızlı müdahale edin. Müşteri memnuniyetini artırın" dedi.

Abonelerin, elektrik bağlantı taleplerinin de kısa sürede karşılanmasına özen gösterilmesini isteyen Dönmez, "Abonelerin; talep, şikayet ve önerileri için çağrı merkezine sorunsuz erişimini sağlayın” diye konuştu.

 

 

Bakan dönmez, elektrik dağıtımında 2018 yılında hedeflenen tutarın üstünde yatırım yapıldığını belirterek, "Bu önemli bir gelişme. Yatırımların devam etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Toplantıda, elektrik faturaları da gündeme geldi.

Enerji yönetimi, seçim sonrasında elektrik faturalarının gerek içerik gerekse de biçim yönünden yeniden ele alınacağı mesajını verdi. Ayrıntıya girilmedi.

HABERTÜRK’ün aldığı bilgiye göre, elektrik faturaları içerik yönünden daha sade hale getirilecek. Bu amaçla halen faturada yer alan bazı kalemlerin çıkarılabileceği ya da diğer kalemlerin içine konabileceği belirtildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 16
  • Isimler Önemlimi 5 yıl önce Şikayet Et
    KONU ELEKTRİK FATURALARI : Anayasal EŞİTLİK GEREĞİ ; Vatandaşa eşit yaklaşılmalı... <Sosyal Yardım Alana 150 Kw.parasız elektrik / Parasız Kömür...! S.Yardım Almayana 'geçerli tarife"... (150kw' aşılınca katlanan tarife)..! ..Toplumsal barış için İmtiyaz değil Adalet/Eşitlik gerek..... Mazlumu koruma toplumu fırkalara ayırmadan yapılmalı...
    Cevapla
  • cahit57 5 yıl önce Şikayet Et
    sonuç ne? faturalar düşecek mi düşmeyecek mi?
    Cevapla
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani kısacası ''bu kesintilerin karşısındaki isimleri tek bir kaleme alıp yerleştirin'' demek için toplanmışlar. Haftada 1 kere elektrik kesilmezse olmuyor. Cihazlarımızdan çıkan arızalar bizim cebimizden çıkıyor. Mahkemeye git demeyin Allah korusun birde avukatlarının karnını doyurmakla telef olurum.
    Cevapla
  • asıl mesele 5 yıl önce Şikayet Et
    sorun enbasında kesıntıler degıl dagıtım bedellerı ve toplam fatura bedellerıdır 100 tl lık faturanın 80 tl vergi ve dagıtım bedeli siz bunlara ayar getirin kardesim gerisi zaten kendiliginden gelir
    Cevapla
  • MDY 5 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş bir an önce düzelmesini bekler ama kullanmaya da eli mahkum ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle