ABD'yi kızdıracak adım! İsviçre'den İran hamlesi

ABD'nin yaptırımları nedeniyle yalnız kalan İran'a Avrupa'dan İsviçre el uzattı. İki ülke gıda ve tıbbi ticaret için ödeme kanalı kurmaya çalışıyor

ABD'yi kızdıracak adım! İsviçre'den İran hamlesi
ABD'yi kızdıracak adım! İsviçre'den İran hamlesi
GİRİŞ 06.02.2019 12:28 GÜNCELLEME 06.02.2019 12:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsviçre Hükümeti İran’la insani ticaretin sürdürülmesi için ödeme kanalı kurmaya çalışıyor. 

Mekanizma, AB’nin hayata geçirdiği INSTEX’den farklı olacak. Mekanizmada tıbbi cihaz, ilaç ve gıda ürünleri bulunacak.
 
Ticaret Bakanlığı'nın blogunda yer alan bilgilere göre, İsviçre’nin İran Büyükelçisi Markus Leitner ABD ile gerçekleştirilen görüşmelerde iyi bir ilerleme sağlandığını ama mekanizmanın henüz uygulamaya geçmediğini belirtti.
 
İsviçre, daha önceki yaptırımlar döneminde de benzer bir mekanizmayı hayata geçirmişti.
 
Büyükelçi Leitner, INSTEX mekanizmasındaki gibi yeni kurum değil, bir bankacılık kanalı oluşturmaya çalıştıklarını ama kanalın açılması için bir zaman veremeyeceğini ifade etti. Büyükelçi ayrıca, güvenli ve şeffaf bir bankacılık kanalı oluşturmak istediklerini, bu kanalın İran’daki belirli tedarikçilerle çalışılmasını öngördüğünü, önceki yaptırımlar döneminden farklı olarak yaptırımlara uyum konusunda ilave bazı önlemlerin de kanalın işleyişinde hayata geçirileceğini, kanalın INSTEX’le rekabet etme gibi bir amacının olmadığını ifade etti.
 
INSTEX ile kendi mekanizmaları arasındaki farka değinen Büyükelçi, INSTEX’in bankacılık işlemlerini en aza indirdiğini, kendi kanallarının ise insani ticarete odaklanan doğrudan bir bankacılık kanalı olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 2
  • Bir G@rip 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne duruyoruz bu krizde hazır muşteri çöp satsan alacak dueumdalar
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Isviçre kara para sahtekarlık ülkesi. Alp dağlarının altı çalıntı para altın dolu! Kara para yatıran ölünce paraları gasp eden isviçre bu sayede zengin oluyor. Varisler zaten haberi oluncaya kadar yıllar geçiyor ve mahkeme mahkeme sonuç avuçlarını yalarlar. Zalimlere bir eşek bile teslim edilmez. Iran halkı sefaletten kurulmalı. Kendi parasına sahip çıkmalı.
    Cevapla