iPhone ucuzlayınca hücum ettiler

Çin piyasasında iPhone satışlarında yüzde 13'lük düşüş yaşanmasının ardından ABD merkezli teknoloji devi Apple harekete geçti. Üçüncü taraf dağıtıcılara indirim yapma kararının ardından iPhone fiyatları ucuzlayınca Çinliler hücum etti.

iPhone ucuzlayınca hücum ettiler
iPhone ucuzlayınca hücum ettiler
GİRİŞ 04.02.2019 06:13 GÜNCELLEME 04.02.2019 06:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yerel medyada yer alan haberlere göre, 10 Ocak’ta uygulanan söz konusu indirimin ardından Çin’in önde gelen e-ticaret platformundaki iPhone satışları yüzde 76, Çin merkezli perakende platformu Suning’de de yüzde 83 arttı.

 

 

Yüzde 13 düşmüştü

Söz konusu fiyatlardaki düşüş Çin’de 2018’de düşen iPhone satışlarının ardından yapılırken, Huawei Technologies ve Vivo Electronics gibi yerel markaların akıllı telefon sevkiyatında 2018’de rekor düzeyde artışlar görüldü. Aynı dönemde Çin piyasasında Apple ürünleri satışlarında ise yüzde 13 düşüş olduğu belirtilmişti.

 

 

Geçen hafta 2019 yılı ilk mali çeyrek gelirlerini açıklayan Apple, şirket gelirlerinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.0 düşüşle 84.3 milyar dolara gerilediğini duyurmuştu

YORUMLAR 3
  • meyyid 5 yıl önce Şikayet Et
    yıllar önce nokia da böyleydi.kraldı ve pahalıydı.gariban vatandaş nokia zil sesini ucuz olan telefonuna elle kod yüklemeye çalışırdı en azından zil sesi nokia olsun bari diye. ama ne oldu nokia da bitti..yarım elmanında sonu hüsran göreceksiniz.
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kazandı bunu alanlar? Bu kadar para, mermi ve pkk'ya destek olarak geri dönmüştür. Bu telefonların bir tanesine bile elimi sürmedim. Nasıl çalıştığını da bilmem. Hiçbir kaybım da yoktur.
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu piyasadan silinme korkusu .milletin kanını emer bu vampirler.bizim insanımız neyapsın elma gözüksün diye bi ton para verirler.
    Cevapla