Yerli savunmaya damgasını vuracak!

Son yıllarda imza attığı işlerle kendi güvenlik güçlerinin çok stratejik avantajlar kazanmasının yanı sıra dünyanın gıpta ettiği projelere de imza atan yerli ve milli savunma sanayi keneviri kullanarak başarısını çok daha ileri taşımanın hedefinde.

Yerli savunmaya damgasını vuracak!
Yerli savunmaya damgasını vuracak!
GİRİŞ 01.02.2019 06:26 GÜNCELLEME 01.02.2019 07:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Terör örgütleriyle mücadelesinde yakın bir geçmişe kadar stratejik araç gereçlerde neredeyse tamamen dışarıya bağımlı olan Türkiye, son yıllarda attığı adımlarla hem bu bağımlılıktan kurtuldu hem de katma değeri yüksek milli teknolojilerin savunma sanayinde kullanımını artırarak bütçesine önemli bir kalem daha kazandırmış oldu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ülkemizde keneviri yok ettik. Bu konuda yeniden hızlıca çalışmalara başlıyoruz. Bu işin başlatılması lazım' cümleleriyle ilk işaretini verdiği yeni süreç hemen her sektörde adeta doping etkisi yaptı.

SIRADA MİLLİ SAVUNMA VAR

 

 

Erdoğan'ın kenevir çıkışının ardından otomotivden enerjiye, sağlıktan inşaata ve daha çok sayıda sektörde 'kenevirle üretim' projeleri hız kazanırken, yerli ve milli savunma cephesinde de beklentiler arttı.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Kendir Enstitüsü Başkanı Erdem Ulaş, kenevirin yerli silah teknolojilerinde nerelerde kullanılabileceği ve nasıl etkileri olabileceğini  açıkladı.

Keneverin selüloz miktarı yüksek bir ürün olduğunu vurgulayan Ulaş, "Bu mucize bitkinin yerli ve milli silah projelerinde etkin olarak kullanılması son derece önemli ve yerinde bir adım olur" şeklinde konuştu.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINA KENEVİRDEN GÖVDE

Kenevirle üretilecek savunma sanayi ürünlerini 'yükte hafif pahada ağır' olarak niteleyen Ulaş, şöyle devam etti:

Milli piyade tüfeğinden tanklara, silahlı/silahsız insansız hava araçlarından güvenlik güçlerimizin kullandığı miğferlere kadar hemen her alanda kenevir kullanılabilir.

Kenevirin kullanılacağı ürünler hem daha sağlam olacak hem de daha ucuza mal edilmiş bir şekilde üretilecek. Kaldı ki son yıllarda Türkiye'nin savunma sanayinde kullanılan ürünlerin dünya genelinde ne denli ilgiyle izlendiğini biliyoruz. Kenevir kullanılarak üretilecek savunma araç gereçleri çok ciddi bir ihracat kalemi anlamı da taşıyor.

Kenevirden yapılan ürünler hem daha sağlıklı, hem de uzun ömürlü ve dayanıklı olacak. Ve tüm bu avantajlarının yanı sıra çok daha ucuza mal edilip, milli olarak üretilebilecek."

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 6
  • Hımm 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ince çalışmış.
    Cevapla
  • caylak 5 yıl önce Şikayet Et
    memleketimde bilincli olarak yasaklatti dis gücler onlar 50 sene ötesini gördüler güclü TR yi fark ettiler ondan yasaklattilar TR saha kalkma kurtulus savasi ruhu bu kimse durduramayacak biz birbirimize kenetlenelim saflari saglam tutalim
    Cevapla
  • İzmir Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah güzel olucak yola devam
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kenevirmiş arkadaş
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dünyanın süper gücü olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle