Ünlü markaların şok eden iş kazası

Eti, İngilizlere zenci, Mitsubishi İspanyollara masturbasyon, Beko Ruslara hafif kadın satmaya kalktı. Dünya devi şirketler pazarlama hatalarıyla 'bu kadar olur' dedirtti!

Ünlü markaların şok eden iş kazası
Ünlü markaların şok eden iş kazası
GİRİŞ 21.11.2007 16:17 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

PAZARLAMA KAZALARI

İster milyon dolarlık global bir şirket olun, ister .......YTL’lik yerel bir şirket olun, başınıza her zaman pazarlama kazası  gelebilir. Nasıl mı? Şimdi okumaya başlayın, okuduklarınıza inanamayacaksınız.

PAZARLAMA DA İSİM KAZALARI

İSVEÇ devi IKEA : “FARTFULL” İsimli masaları iş yapmamış. Çünkü, Dolu Dolu Yellenen masaları kimse evine almaz öyle değil mi?  (fart:yellenmek,şapşal)

ÇARŞI’DAN BOYNER’E : Türkiye’de çok katlı mağazacılığın başarılı ismi Çarşı, hedeflerini büyütünce, milyon dolarlık reklam harcamaları ile BOYNER olu verdi. Bir düşünsenize yabancıların ÇARŞI derkenki zavallı hallerini.

HONDA JAZZ Yaptı : 2001 yılı doğumlu “Fitta”yı İsveç, Danimarka, Norveç istemedi. Kim bir kadın cinsel organına binmek ister ki J Fitta’da doğumundan kısa bir süre sonra öldü. Allah rahmet eylesin Fitta’ya, Allah uzun ömür versin JAZZ’a.

 ETİ NEGRO: Güzelim bisküvi İngilizlerin midesini şenlendiremedi. Sokak argosunda negro: zenci demek. Siz tadı çok güzel olsa da bir zenci yemek ister miydiniz?

HİNDİSTAN’IN DEVİ TATA: Türkiye pazarında ne durumdadırlar bilmiyorum ama TATA’yı bizim küçük çocuklarımız kakaları gelince “tatam geldi” diye kullanmazlar mı?

 REEBOOK’IN TECAVÜZCÜSÜ INCUBUS’U:  Bu muhteşem bayan koşu ayakkabısının ismini, mitolojideki sapık tecavüzcüden esinlenerek koyduklarının farkına, milyonlarca doları harcadıktan sonra  varmışlar. 

MATSUSHITA ELECTRIC ve PANASONIC: Matsushita Electric yeni PC’si için web tarayıcısını Panasonic’e üretmiş. Çizgi film karakteri Woody Woodpecker’ı tanıtımlarda kullanmış. O da ne? Kampanya sloganı “Woody’nin pecker’ına dokunun.” Ama pecker ingilizce de erkek cinsel organı olunca, kimse bir şeye dokunmak istemedi

UMBRO YAHUDİ SOYKIRIMIDA: Zyklon isimli yeni spor ayakkabısı, tarihteki pazarlama isim kazalarına uğrayan arasındaki yerini aldı. Zyklon, Nazi kamplarında kullanılan zehirli gazın ismi.

MITSIBUSHI İSPANYOLLARA MASTÜRBASYON SATMAYA KALKTI: 4x4 Pajero İspanyolca’da “Mastürbasyon” demek. Sonucu tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek...

BEKO RUSYA’YA HAFİF VE MEŞREF KADINLAR SATIYOR: Beko, Rusça da hafif kadın anlamına geliyor.

Nasıl eğlenceli mi? Yazının devamını Cumartesi günü okuyabilirsiniz. Cumartesi size konumlandırma kazalarından bahsedeceğim.Sevgi ile kalın....

Arzu Uğur
Eğitmen & Danışman

 

YORUMLAR 12
  • ahmet aksoy 16 yıl önce Şikayet Et
    beko..?. yıllardır rusyada yaşıyorum.beko kelimesinin başka bir anlama geldiğini bilmiyordum.rus arkadaşlara sordum.hepsi de bir çamaşır makinası markası olduğunu söyledi.kısacası rusçada beko,haberde bahsedildiği gibi bir anlama gelmiyor.
    Cevapla
  • Deniz Can 16 yıl önce Şikayet Et
    Kültür farki. Inglizler negro kelimesi ile aralarinda yasayan bir halk grubuna saygisizlik ya da hakaret etmemek icin negro adli bisküviye uzak durdular.
    Cevapla
  • hakan çalışkan 16 yıl önce Şikayet Et
    yapmayın. yapmayın arkadaşlar hayat haberden ibaret değildir bu kadar set eleştiriye gerek yok birazda tebessüm gerekli ama değilmi hem bunlar birazda genel kültür çerçevesine girer bilmenin ne zararı var
    Cevapla
  • guccali kim 16 yıl önce Şikayet Et
    şimdi anladım. bazı firmaların neden zırt pırt isim değiştirdiklerini.
    Cevapla
  • abdullah sadri 16 yıl önce Şikayet Et
    citreon. citroen saxxo arabasıda türkiyede isminden dolayı tutulmadı fazla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle