Çavuşoğlu KKTC'de açıkladı: Biz de sondaja başlıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslar için geldiği KKTC’de, "Şu anda Alanya-1 bölgesindeki Fatih-1 platformumuz önümüzde güneye doğru yönlendirilecektir ve Şubat ayı içinde ikinci platformumuz gelecek ve KKTC’nin ruhsat verdiği alanlarda ve münhasır ekonomik bölgemizde artık biz de sondaj çalışmalarımıza başlıyoruz" dedi

Çavuşoğlu KKTC'de açıkladı: Biz de sondaja başlıyoruz
Çavuşoğlu KKTC'de açıkladı: Biz de sondaja başlıyoruz
GİRİŞ 25.01.2019 14:21 GÜNCELLEME 25.01.2019 14:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslar için geldiği KKTC’de Girne Amerikan Üniversitesinden Fahri Doktora aldı.

 

 

Resmi temaslar için KKTC’ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyaretlerine başladı. Çağvuşoğlu’na Girne Amerikan Üniversitesinden Fahri Doktora tevdi töreni düzenlendi. Teslim töreninin ardından konuşma yapan Çavuşoğlu, Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi'nin, KKTC’nin TPAO'ya verdiği ruhsat alanlarında ve de Türkiye'nin münhasır ekonomik bölgelerinde sismik çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı. Çavuşoğlu, "Şu anda Alanya-1 bölgesindeki Fatih-1 platformumuz önümüzde güneye doğru yönlendirilecektir ve Şubat ayı içinde ikinci platformumuz gelecek ve KKTC’nin ruhsat verdiği alanlarda ve münhasır ekonomik bölgemizde artık biz de sondaj çalışmalarımıza başlıyoruz" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu sondaj çalışmalarının tedbirlerinin alındığını söyleyerek, "Kıbrıs Türk halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz bu bizim asli görevimizdir" dedi.
  
Milli davamıza sahip çıkacağız

Türk dış politikasının önceliklerinin “girişimci ve insani bir dış politika” olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "Yurtta sulh cihanda sulh anlayışı içerisinde dünyanın her yerinde olmaya çalışıyoruz. Ama milli davamıza sahip çıkmak da bizim en önemli görevlerimizdir" diye konuştu.

 

 

Törenin ardından Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ile bir araya gelecek.

YORUMLAR 3
  • İstanbullu 5 yıl önce Şikayet Et
    T.C. Yıllık enerji ihtiyacımız için petrol ve doğalgaz ihtiyacımızı dış ülkelerden alıp 60 milyar dolar harcıyoruz, her yıl 60 milyar dolar dış ülkelere vererek enerji harcamımızı sıfırlamak ve cari açığımızı aleyhimize açan enerji için milli seferberlik ilan ederek kara ve deniz sahalarımızda 15,000 metreleri delebilen derin sondaj teknolojisi ile sismik raporlarında olumlu veriler veren her nokta delinmelidir, gerekli ise sondaj gemilerimiz, kara sondaj araçlarımızın sayısını satın almak veya kiralanma yolu ile 5'lere, 10'lara çıkarmalıyız, milli seferberlik ruhu ile ne gerekli ise yapılmalıdır,...
    Cevapla
  • nurettin çelik 5 yıl önce Şikayet Et
    kaybedilecek 1 gün bile yok. gerekirse yeni gemiler platformlar kiralayalım satın alalım. petrol ve doğalgazımızı kimseye kaptırmayalım.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah
    Cevapla