İmzalar atıldı: Küba'nın kanser uzmanları Türkiye'ye geliyor!

Kübalı onkologların ülkelerinde geliştirdikleri kanser tedavileri, kanser aşıları kanserli hastalara umut oluyor. Bu aşılar ve tedaviler için Türkiye'den yılda 2 bin hasta Küba'ya gidiyor. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, Küba’ya gitmeyi düşünen Türk ve yabancı hastalar için bir iş birliğine imza attı.

İmzalar atıldı: Küba'nın kanser uzmanları Türkiye'ye geliyor!
İmzalar atıldı: Küba'nın kanser uzmanları Türkiye'ye geliyor!
GİRİŞ 24.01.2019 14:30 GÜNCELLEME 24.01.2019 14:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Küba Onkoloji Enstitüsü ile yapılan iş birliği kapsamında, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Kübalı medikal onkologlar görev alacak. Mart ayı itibariyle İstanbul'a gelecek doktorlar, kanser hastalarının değerlendirildiği onkoloji konseyinde değerlendirme sürecinde yer alacak. Tıp fakültesi öğrencileri ve hekimler, Küba'daki kanser araştırmalarını yerinde görebilecek.

 

 

TÜRKİYE-KÜBA ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ' KURULACAK

Küba ile 2 yıldır görüştüklerini belirten Heyet Başkanı Bekir Okan, ülkenin sağlık alanında etkili 3 önemli kuruluşuyla anlaşma yaptıklarını ifade etti. Bekir Okan, "Onkoloji konusunda Küba dünyada bir numara. Küba ile 2 yıldır görüşmeler yapıyoruz. Ocak başında protokoller yaptık. Küba'nın 3 kuruluşuyla anlaştık. Bunlardan ilki Küba Tıp Üniversitesi. Bu üniversiteden hocalar üniversitemize gelecek, bizden de hocalar Küba'ya gidecek. Öğrenciler için de bir değişim programları olacak. İkincisi Küba Onkoloji Enstitüsü ile Okan Üniversitesi Hastanesi'nde 'Türkiye Küba Onkoloji Enstitüsü' kuracağız. Üçüncüsü onların bu işleri yapan uluslararası kurumuyla da doktorların Türkiye'ye geleceği bir anlaşma yaptık. Türkiye'nin Havana Büyükelçisi Ayşe Berris Ekinci ve Dışişleri Bakanımız bu aşamada bize destek verdi" dedi.

 

 

TÜRKİYE'DEN YILDA 2 BİN HASTA KÜBA'YA GİDİYOR

Onkoloji enstitüsünün Türkiye'nin sağlık turizmine de katkı sağlayacağının altını çizen Bekir Okan, "Bu Türkiye'de bir ilk olacak. Türkiye'den her yıl 2 bin hasta kanser tedavisi için Küba'ya gidiyor. Bu anlaşma ile birlikte artık gitmeyecekler. Çünkü Kübalı doktorlar mart ayı başında İstanbul'a geliyor. Bizim Onkoloji Enstitümüz içerisinde kanser hastalarının tedavisiyle ilgili çalışmalara başlayacaklar. Bu sadece Türkiye'deki kanser hastalarına yönelik olmayacak. Aynı zamanda Orta Doğu ve Avrupa ülkelerindeki hastalar da artık Türkiye'ye geliyor. Enstitü sonrası hastalar da Küba'ya kadar gitmeyecek, Türkiye'ye gelecek. Bu Türkiye'nin Sağlık Turizmine katkı sağlayacak. Başlangıç çok önemli bunu giderek geliştireceğiz. Küba ile birlikte ilaç da üreteceğiz. Araştırma merkezinde tıbbi araştırmalar yapacağız" diye konuştu.

2 BİNE YAKIN MOLEKÜL ÜZERİNDE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

 Küba Onkoloji Enstitüsü iş birliği ile 2 bine yakın molekül üzerinde çalışacaklarını kaydeden Dr. Alper Tunga Demirarslan ise, "Kanser konusunda Küba şu anki aşılarıyla değil bundan sonra devam eden çalışmalarıyla da dünya tıbbında çok önemli bir noktada. Küba'da 2 bine yakın yeni molekül üzerinde çalışmalar devam ediyor. Biz de bir üniversite hastanesi olarak özellikle bu çalışmaların içinde yer alıp kanser konusunun geliştirilmesi adına adım atmak istiyoruz. Enstitünün amacı 2020 yılında Küba'da dünya onkoloji kongresine de bilimsel çalışmalarla gitmek. Bunun ilk adımı Kübalı hekimlerin burada bizimle birlikte çalışmaya başlaması olacak. Küba sağlık sisteminin onkolojiye yaklaşımının Türk tıbbının onkolojiye yaklaşımıyla sentezleyerek daha net bir tedavi protokolünü uygulamaya başlayacağız. Küba'ya geçişlerin de önüne geçmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 7
  • nevşehirli 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin yetiştirdiği meyve sebzenin en kötüsünü ülke vatandaşı yiyor
    Cevapla
  • Anne 5 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık afiyet az yemek ve az uyumaktadir Sünnet-i Seniyyeye uygun yaşarsak sağlıklı yaşarız Merhume Prof. Dr.Aidin Salih Hanımefendi nin kitabını okumanızı videolarını izlemenizi tavsiye ederim Aidin Hanım sünnet i Seniyyeye göre nasıl sade yaşanır bunlar hakkında bilgiler veriyor uygularsak ne kanser oluruz ne başka bir hastalığa yakalanırız işin sırrı az yemekte
    Cevapla
  • mustafa dag 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede tüm glikoz ürünleri mısır şurubu yanık yağ ve gdo lu gibi kansere etkili ürünlerin satışı ve imalatı acilen yasaklanmalı bu tür ürünler katkısız ve doğal şeker ile yapılmalı belki pahalı olacak ama iki tane yerine bir tane yeriz kanser olup sürünmekten daha iyidir. Devletimizden Bu konularla alakalı acil çalışmalar bekliyoruz.
    Cevapla
  • ottomans 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kuba devletinde kanserli hasta hemen hemen yok gibi bi sey gecen yil iki tane kanserli vatandaslari vardi bilindigi kadariyla.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün problem mide! Yediklerimizde bozgunculuk var. Nasıl yememiz gerekli az biliyoruz. Spor kültürümüz hani? Insanlara organizeli bir saldırının olduğuna inanıyorum. Bu sayede ilaç satıldığını tahmin ediyorum. Bu işin sırrı yerli ilaç sanayii. Az yemek az uyumak az konuşmak kısacası çok oruç tutmak. Spor yapmayan kalmamalı. Küfürün 4 menü oyununa geldik bence! Dünya aç iken bizde onu yerim yemem kavgası var. Anneler mutfağı kilitlemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle