Türkiye'deki taksi anlayışını değiştirecek anlaşma

Vito tarzı araçlarla taşımacılık yapan Dubaili Careem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uber çıkışının ardından çareyi takside buldu. Careem Vito taşımacılığından vazgeçerken aplikasyonunu belli bir komisyon karşılığında 4 bin takside uygulayacak.

Türkiye'deki taksi anlayışını değiştirecek anlaşma
Türkiye'deki taksi anlayışını değiştirecek anlaşma
GİRİŞ 22.01.2019 05:58 GÜNCELLEME 22.01.2019 05:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uber tarzı taşımacılık yapan ve bundan vazgeçen Careem, Türkiye'deki faaliyetlerini ticari taksilerle büyütmek için Birleşik Taksi Şoförleri Derneği (BTD) Hüseyin Duman ile anlaşma imzaladı. Careem Gelişen Pazarlar Direktörü İbrahim Manna imza töreninde yapılan iş birliğine ilişkin bilgiler verdi. Manna, Careem'in Türkiye'de VIP taşımacılık olan Vito tipi araçlarla taşımacılıktan vazgeçtiğini belirterek legal olan taksiciyle çalışacaklarını vurguladı. 4 bin taksicinin üye olduğu BTD ile anlaşmaya vardıklarını söyleyen Manna, “Türkiye’deki taksiciliğe duyulan güvenin ve kalitenin özlenen standartlara ulaşması için gerekli çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

 

 

SABIKAYA DİKKAT EDİLECEK

İbrahim Manna, bir taksicinin Careem'e kayıt olabilmesi için başta sistem eğitimi olmak üzere önemli eğitim süreçlerinden ve testlerden geçmesi gerektiğini, uygulamaya üye olacakların öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "sabıkası temiz" şoförlere verilen Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi’ne sahip olmaları gerektiğini kaydetti.

 

 

TEKER BOŞA DÖNMEYECEK

Taksicilerin Careem’i kullanırken başka uygulamalardan da yolcu alabileceğini belirten Hüseyin Duman, "Bundan sonra taksicinin tekeri boşa dönmeyecek. Yolcu bıraktıktan sonra durağa dönerken yolcu alabilecek. İstanbul’daki taksiciler olarak günde 750 bin-800 bin arası taksimetreye basıyoruz. İstanbul’da 17 bin 395 taksi var. Bir taksimiz günlük ortalama 40-50 yolcu taşıyor’ dedi. Careem Operasyon Müdürü Can Ayhan da taksiye binen bir yolcunun ortalama yolculuk ücretinin 24-25 lira olduğunu söyledi. Verilen bilgilere göre, İstanbul'da taksilerin günlük cirosu ise yaklaşık 18 milyon 750 bin lira seviyesinde bulunuyor.

YORUMLAR 3
  • Tohat'li Yusuf... 5 yıl önce Şikayet Et
    insallah taksici algisini degistirebilirsiniz.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada tanik oldum. Alisveris merkezine dedim tamam abi dedi. Navigasyonu telefonumdan actim kapatabilirsin abi dedi bende yok acik kalmasini istiyorum dedim. Sinirlendi karsidan gelen arabalarin yoluna gecti, parayi verirken bile yuzunu obur tarafa donerek aldi. Kustu bana.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    sabıkaya dikkat edin tabi, birde kimliğinde insan olarak belirtilmişse iyi olur, 3 gün sonra maskeleri düşüyor da hepsinin, sanki zorla şöförlük yaptırıyoruz.
    Cevapla