Evinde yaptı! 10 bin liraya sattı

Şanlıurfa'da diş teknisyeni Ferhat Şener (38), hobi için evinde kurduğu atölyede 25 günde, 100 yıllık zar kehribar taşından, tanelerin tamamı aynı olan ve milimetrik hata bile bulunmayan tespih yaptı. Tespih, bir koleksiyoncuya 10 bin liradan satıldı.

Evinde yaptı! 10 bin liraya sattı
Evinde yaptı! 10 bin liraya sattı
GİRİŞ 21.01.2019 10:43 GÜNCELLEME 21.01.2019 10:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Diş teknisyeni 2 çocuk babası Ferhat Şener, evinde kurduğu mini torna atölyesinde hobi olarak tespih işlemeciliği yapmaya başladı.

 

Zaman içinde kendini geliştirerek göz kamaştıran tespihler yapan Şener, evinde yaptığı tespihleri satmaya başladı. Şenerin müşterilerinin çoğu Ankara ve İstanbul olmak üzere seçkin tespih koleksiyonculardan oluşuyor. 10 yıl önce yaşadığı üzücü bir olay üzerine psikolojisinin çok bozulduğunu ifade eden Ferhat Şener, sıkıntıları atmak için evinde yaptığı atölyede el işi yapmaya başladığını belirterek, "Biz ailece 2010 yılında üzücü bir olay yaşadık. Bu olayın acısını dindirmek için evde tahtadan el işleri yapmaya başladım. Daha sonra bu becerim tespih merakına dönüştü. İnsanların takdirini kazanınca hobi olarak başladığım bu iş bir gelir kapısı oldu. Daha önce madeni 1 kuruştan daha küçük boyutta ve 1 gramdan daha hafif dünyanın en küçük tespihini yapmıştım. Şimdi ise milim hatasız bir özel tespih yaptım. Bu benim için bir meslek haline geldi. Büyük emek vererek hayalimde olan bu tespihi yaptım" dedi.

10 BİN LİRAYA SATTI

 

 

Evinde kurduğu atölyede 25 günde el emeği göz nuruyla tamamladığı milim hatasız tespihi Ankaralı bir koleksiyoncuya 10 bin liradan attığını ifade eden Şener şunları dedi:

"33'lük olan bu tespihimizin taneleri 11.60 milim çapındadır. Bir insan kılı normalde 0.08 milimdir. Bir kıldan 8 kat daha hassas bu tespihi Ankara'da yaşayan koleksiyoncu bir arkadaşa sattık. 10 bin liraya sattığım tespihi almak için koleksiyoncu özel aracıyla Şanlıurfa'ya gelecek. Ancak damla kehribar olsaydı tespihin fiyatı 50 bin liraya kadar çıkabilirdi. Bu bir merak işidir. Türkiye'de tespihleri tornada yapan usta sayısı 3'ü geçmiyor. Bundan sonraki hayalim 5 mikro olan hata payını 1 mikrona indirmektir. Gözle görülmeyecek hassas bir ölçümdür. En büyük arzum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a milim hatasız bir tespih hediye etmek. Şanlıurfa'da tespih sabır taşı olarak çok kullanılan bir aksesuardır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • mehmet57 5 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendi işini yapsa bu memlekette vişsiz kalmaz bi diş hekiminin teşbih yaptı şu kadar para kazandı diyerek sevineceğimize bu diş teknisyeni sırada dişlerinin yapılmasını bekliyen o kadar hastası varken bu işlere bu kadar zamanı harcaması doğrumudur dememiz lazım yani hekes kendi işiyle en iyisini yaparak haber olmalıdır ha o işi daha yi yapıyorsa istifa etsin sırada daha binlerce işsiz işini seven diş hekimleri var onlara yer açsın
    Cevapla
  • ONUR 5 yıl önce Şikayet Et
    bir şeyi de beğenin be...
    Cevapla
  • Sançes 5 yıl önce Şikayet Et
    Tesbih namazda çekilir. Onun dışında tesbih boş adam işidir.
    Cevapla
  • zar kehribar 5 yıl önce Şikayet Et
    kehribar tekdir, o da kahverengi sarı yada bal renginde olur, çam kokar. Diğerleri hikayee.
    Cevapla
  • Fizikçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Diş teknisyeni olan bir kişi, kendi alanında ithalatı azaltmaya katkısı olacak birşeyler için akıl nimetini kullanmaya tenezzül etmez vaktini böyle işlere harcar. Memlektin en büyük ithalat kalemlerindendir diş hekimliğinde kullanılan her türlü malzeme. %100 oranında ithalata dayalıdır. Ondan sonra neden implantlar pahalı diye alaşırız.
    Cevapla
  • TurOf 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu diyen fizikçi ne eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle